Την διάρρηξη σε ζαχαροπλαστείο, σε κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης, προέβαλλε σε βίντεο ντοκουμέντο η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, στο MEGA.

Στο βίντεο ντουκουμέντο από τη διάρρηξη, φαίνεται αρχικά ο ένας δράστης να επιχειρεί να παραβιάσει την κεντρική κλειδαριά του ζαχαροπλαστείου και ο δεύτερος έχει σκύψει και τραβάει με δύναμη την πόρτα προς τα έξω.

Πως έγινε η διάρρηξη σε ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης – Οι ρόλοι των τριών δραστών στην ''επιχείρηση''

Φτάνει και ο τρίτος και παρκάρει απ’ έξω ένα καρότσι σούπερ μάρκετ. Έχουν βάλει στόχο τη μηχανή του καφέ. Τη σέρνει για να τη σηκώσει, αλλά είναι βαριά και του πέφτει. Τη σηκώνουν πάνω στον πάγκο αλλά τελικά τους πέφτει ξανά και τα παρατάνε. Σήκωσαν ολόκληρη την ταμειακή και το έβαλαν στα πόδια.

Διαβάστε επίσης: Ασπρόπυργος: Τέσσερα αυτοκίνητα είχαν κλέψει το ίδιο βράδυ οι νεαροί που καταδίωξαν οι αστυνομικοί - Τι ανησυχεί τις Αρχές

‘’Άνοιξαν την πόρτα με έναν λοστό από ό,τι είδα στις κάμερες, πήρανε την ταμειακή και προσπάθησαν να πάρουν και την καφετιέρα. Την καφετιέρα δεν μπόρεσαν. Όταν μπαίνεις και κάνεις βιαστικά πράγματα, κάνεις και ζημιές’’, δήλωσε το θύμα της διάρρηξης ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου, ο οποίος είχε πέσει θύμα διάρρηξης άλλες δύο φορές. Αυτήν τη φορά δεν είχε αφήσει χρήματα στο κατάστημα, παρά μόνο 100 ευρώ σε ψιλά.

‘’Από τη μία λες να μην αφήσεις (σ.σ. χρήματα), από την άλλη λες ότι άμα δεν αφήσεις κάτι να πάρουνε μπορεί να σου κάνουνε ζημιά. Δεν ξέρεις ποιο είναι το πιο σωστό τελικά’’.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

 

 

 

Μητέρα φερόμενου ως δράστη: ‘’Δεν το έκανε το παιδί μου’’

Η μητέρα του ενός από τους τρεις που συνελήφθησαν ξεσπάει στο «Live News», υποστηρίζοντας πως έχουν μπλέξει άδικα τον γιο της.

‘’Το παιδί μου δεν πιστεύω να έκανε τέτοιο πράγμα. Γιατί όταν κλέβει… τις άλλες είπε: ‘’Ναι έκλεψα’’, τώρα είπε όχι. Και άλλη φορά τον πιάσανε δύο αστυνομικοί και τον πήγανε σε ένα ψιλικατζίδικο και λέει ο ψιλικατζής: ‘’Όχι δεν είναι αυτός’’. Ανησυχώ πολύ για το παιδί μου’’.

‘’Βρέθηκε να κινείται σε σημείο κοντά στο κατάστημα που έγινε η κλοπή λίγη ώρα μετά. Δεν έχει αναγνωριστεί. Δε φαίνεται το πρόσωπό του στο βιντεοληπτικό υλικό’’, δήλωσε ο δικηγόρος του δράστη, Όθων Παπαδόπουλος.

Ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου καλείται για τρίτη φορά να πληρώσει τα σπασμένα για να λειτουργήσει η επιχείρησή του.