Πίσω ολοταχώς πάει η χώρα μας στον τομέα των τροχαίων, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινές ιστορίες», με τον Γιάννη Αργυρό, ο Γιάννης Λιονάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων.

Ο κ. Λιονάκης επισήμανε πως φέτος θα είναι η χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας με τους περισσότερους θανάτους στο αστικό κομμάτι, κυρίως της Αττικής.

*Διαβάστε εδώ: Πρόεδρος ΑΣΕΠ στα Παραπολιτικά 90,1: Κενές θέσεις στο δημόσιο λόγω εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Ακόμα, ανέφερε πως το 60% και πλέον των θανάτων τις μεταμεσονύκτιες ώρες οφείλονται στο αλκοόλ.

Τέλος, σημείωσε πως όταν δόθηκαν τα τελευταία κομμάτια της Ολυμπίας Οδού, περιορίστηκαν τα τροχαία σε κομμάτια της Κορίνθου – Πατρών που έδιναν δεκάδες ή εκατοντάδες νεκρούς.


Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Γιάννη Λιονάκη στα Παραπολιτικά 90,1

Ο πρόεδρος του συλλόγου πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων, κος Γιάννης Λιονάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Με αφορμή την αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων, είπε: «Δεν πάθαμε κάτι ξαφνικά, απλά ξαναγυρίσαμε τις παλιότερες κακές συνήθειες. Πίσω ολοταχώς η χώρα μας στον τομέα των τροχαίων, εκεί που την περασμένη δεκαετία είχαμε κάνει ένα καλό βήμα, εκεί που ο covid μας περιόρισε την κυκλοφορία και εξ αυτού φαίνεται ότι φτάσαμε σε ένα καλό επίπεδο. Με το που επιτράπηκε στον Έλληνα να κυκλοφορήσει ελεύθερα, ξαναήρθε το κακό, ξαναήρθαν τα περασμένα χρόνια που η χώρα μας υπέρβαινε τους 65-70 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων».

«Δυστυχώς φέτος νομίζω ότι θα είναι η χειρότερη χρόνια με τους περισσότερους θανάτους στο αστικό οδικό δίκτυο της χώρας μας, κυρίως αυτό της Αττικής, τουλάχιστον των τελευταίων δέκα χρόνων. Το 60% και πλέον των θανάτων τις μεταμεσονύκτιες ώρες κυρίως αυτές του Σαββατοκύριακου είναι κύρια αιτία η υψηλή κατανάλωση αλκοόλ», πρόσθεσε.

«Πρέπει να υπάρξει και πρόληψη και καταστολή, αλλά να προηγηθεί μια ζωή ρυθμισμένη στην κατεύθυνση της ασφάλειας», κατέληξε.