Ένας 21χρονος οδηγούσε μεθυσμένος κάνοντας...ράλι σε κεντρικό δρόμο του Βόλου, με αποτέλεσμα ρισκάρει τόσο τη δική του ζωή όσο και των υπολοίπων που βρίσκονται στον δρόμο του.

Ο λόγος για τον οποίο ο νεαρός έτρεχε με τρομερά μεγάλη ταχύτητα, ήταν για να αποφύγει πάση θυσία τη σύλληψη και το αλκοτέστ που θα του γίνόταν.
Για να το πετύχει, πήγε ανάποδα, παραβίασε 12 κόκκινα φανάρια και στο τέλος συγκρούστηκε με ένα από τα περιπολικά που τον καταδίωκαν.

Κάποια στιγμή διέφυγε από τα μπλόκα, αλλά τελικά συνελήφθη στο σπίτι του.

Η κάμερα του LIVE NEWS βρίσκεται στα μέρη που εκτυλίχθηκε η επεισοδιακή καταδίωξη στον Βόλο, με ορισμένους από εκείνους που την έζησαν να παραμένουν ανάστατοι.

Βόλος: 36 μήνες με αναστολή στο 21χρονο "ραλίστα"

Όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν αστυνομικοί είδαν το αυτοκίνητο του νεαρού να κάνει 8αρια στο κέντρο του Βόλου. Του έκαναν σήμα να σταματήσει αλλά εκείνος προσπάθησε να διαφύγει.

Πάτησε γκάζι και τότε ξεκίνησε η επεισοδιακή καταδίωξη που κράτησε για σχεδόν μισή ώρα. Ο νεαρός εγκλωβίστηκε σε στενό απομακρυσμένης συνοικίας και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγει τράκαρε με ένα από τα περιπολικά.

Άρχισε να τρέχει, κατάφερε να μπει στο σπίτι του, αλλά λίγο αργότερα οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο, του πέρασαν χειροπέδες.

Κάπως έτσι δεν απέφυγε τελικά το αλκοτέστ. Με το όριο να είναι στο 0,25, η δική του μέτρηση έδειξε 1,25 ml ανά λίτρο αίματος. Συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο Αυτόφωρο Τριμελές, καταδικάστηκε για επικίνδυνη οδήγηση, αντίσταση και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή.

Καταδικάστηκε σε 36 μήνες φυλάκιση με αναστολή και 12.000 ευρώ πρόστιμο γιατί πέρασε με κόκκινο 12 φανάρια ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, το 2027 θα δώσει ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης. Μέχρι τότε, απαγορεύεται να πιάσει τιμόνι στα χέρια του.

"Έγινε κατά λάθος", λέει ο 21χρονος

Ο νεαρός οδηγός, μιλώντας στο MEGA, αναφέρει: «Δε συνέβη τίποτα. Απλά τρόμαξα. Έφυγα. Όποιο πέρασα φανάρι, πέρασα με δυνατά τη μουσική. Κατά λάθος, την ώρα που σταματούσα, χτύπησα πάνω στο αυτοκίνητο της αστυνομίας. Αυτό ήταν όλο το πρόβλημα, τίποτα άλλο. Είχα καταναλώσει αλκοόλ. Αυτό».

Τα εγκληματικά λάθη και οι παρανομίες σε δρόμους της χώρας πληθαίνουν, με τους αστυνομικούς το τελευταίο διάστημα να παίρνουν μέρος σε όλο και περισσότερες καταδιώξεις οδηγών που ρισκάρουν τα πάντα για να αποφύγουν τη σύλληψη.