Δεκάδες περιστατικά κλοπών με θύματα ανθρώπους που πάνε για το μεροκάματο. Διανομείς φαγητών καταγγέλλουν πως έχουν πέσει τουλάχιστον μία φορά θύματα κλοπής για μία παράδοση delivery.

«Μου κλέψανε όλο το κουτί, όχι την παραγγελία, το κουτί ολόκληρο και είχε πίτσες. Πείναγαν», ανέφερε στο MEGA ο Μιχαήλ Νάτσικας, που δουλεύει delivery. «Μας έχουν κλέψει μηχανάκια, μας έχουν κλέψει παραγγελίες, κινητά», είπε ο Γιάννης Γκορτσέβ, επίσης διανομέας φαγητού.

Βίντεο ντοκουμέντα δείχνουν καρέ-καρέ τη δράση της σπείρας. Τα μέλη της συμμορίας έβαζαν στο στόχαστρο ντελιβεράδες, τους οποίους παρακολουθούσαν, τους έστηναν ενέδρα και τους ξάφριζαν. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει δύο συλλήψεις. Ένας διανομέας έχει βγει για να παραδώσει παραγγελία πελάτη, όταν δύο άνδρες του επιτίθονται για να του πάρουν τα χρήματα που έχει πάνω του. Με μανία χτυπάνε και ρίχνουν τον διανομέα κάτω στον δρόμο.

Σε άλλο βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνονται δύο άνδρες με μαύρα έξω από πολυκατοικία και δίπλα το μηχανάκι του delivery. Έχουν στήσει καρτέρι. Ξέρουν πως έχει πάει να δώσει την παραγγελία και μπαίνουν μέσα στην πυλωτή. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο ένας άνδρας βγαίνει ψύχραιμος και βάζει μπρος τη μηχανή. Ακολουθεί και ο δεύτερος. Έχουν ληστέψει τον άτυχο διανομέα ο οποίος βγαίνει έξω και τους κοιτάει αποσβολωμένος με μία σακούλα στα χέρια.

Μέχρι και το φαγητό μέσα από το κουτί κλέβουν όσο ο διανομέας έχει μπει σε άλλο σπίτι να δώσει την παραγγελία του πελάτη. «Μας έχουν κλέψει τις παραγγελίες μέσα από το κουτί. Μας έχουν πάρει και ολόκληρο το κουτί από το μηχανάκι. Βεβαίως έτυχε και σε εμένα», ανέφερε άλλος διανομέας φαγητού.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:


Διανομέας φαγητού: «Την νύχτα το μεροκάματο είναι του τρόμου»

Ο Γιάννης Γκορτσέβ μίλησε στο MEGA για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει ως διανομέας. «Το πιο τρομακτικό δεν είναι ότι μας κλέβουν τις παραγγελίες είναι ότι πέφτουμε θύματα ξυλοδαρμού και ληστείας. Την νύχτα το μεροκάματο είναι του τρόμου και του φόβου» λέει.

Στην συνέχεια ανέφερε ο κ. Γκορτσέβ ότι πολλές φορές οι διανομείς που πέφτουν θύματα ληστείας θα πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι τα λεφτά που κλάπηκαν στις επιχειρήσεις που εργάζονται.

Με πληροφορίες από MEGA