Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Σε μία λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/12/2023, στο Electra Palace, τα 4 σχολικά τμήματα που συνέλεξαν τα περισσότερα υλικά στο πλαίσιο του διαγωνισμού ανταμείφθηκαν για τη δράση τους, λαμβάνοντας τα δώρα που τους προσέφερε η ΤΕΧΑΝ.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώθηκε ιδανικά μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία της εταιρείας, η οποία είχε ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στοχεύει στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στην ενεργή συμμετοχή των νέων ανθρώπων -και ειδικότερα των μαθητών- στη διαδικασία της ανακύκλωσης. Άλλωστε, πάγιος στόχος της ΤΕΧΑΝ είναι α) η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, β) η βιώσιμη ανάπτυξη, γ) η προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να πετύχει η χώρα μας τους στόχους ανακύκλωσης που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Δ.Σ της ΤΕΧΑΝ, κ. Απόστολος Μούργος σημείωσε τα εξής: «Συγχαρητήρια σε όλους! Με το διαγωνισμό ανακύκλωσης & την ευγενή άμιλλα, η νέα γενιά έδειξε τον δρόμο για την προστασία του περιβάλλοντος, βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι για το μέλλον. Οι μαθητές που υπερέβαλαν εαυτόν επιβραβεύθηκαν για τη δράση τους, ωστόσο το κυριότερο είναι πως αγκάλιασαν την ανακύκλωση. Η διαδικασία αυτή είναι ένα από τα βασικότερα εργαλεία που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, μιας και παράγουμε λιγότερα όταν ανακυκλώνουμε».

Την εκδήλωση παρουσίασε η κα Χριστίνα Κανατάκη, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους η κα Πόπη Ουζούνη, Ολυμπιονίκης στο στίβο και ο κ. Αποστόλος Τσακούδης, Ολυμπιονίκης στην πάλη.

 Τα σχολικά τμήματα που κέρδισαν τα μεγάλα έπαθλα του διαγωνισμού μετά από καταμέτρηση είναι:

  • 1η Θέση και μεγάλος νικητής του διαγωνισμού: το τμήμα Α2 του Λυκείου του Πειραματικού Σχολείου του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με 63.569 συσκευασίες.

Έπαθλο: Ταξίδι 5 ημερών με όλα τα έξοδα πληρωμένα στο Παρίσι, Γαλλία για όλους τους μαθητές του σχολικού τμήματος  όπως επιλέχθηκε ομόφωνα από εκείνους κατά την διάρκεια της εκδήλωσης.

  • 2η Θέση: το τμήμα Β2 του 1ου Πρότυπου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, με 660 συσκευασίες

Έπαθλο: 1 Action camera για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος.

  • 3η Θέση: το τμήμα Α1 του 19ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, με 641 συσκευασίες

Έπαθλο: 1 Smart Watch για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος.

 Λόγω της μεγάλης συμμετοχής η ΤΕΧΑΝ αποφάσισε να απονείμει και 4ο δώρο.

  • 4η Θέση: το τμήμα Δ1 του 27oυ Δημοτικού Θεσσαλονίκης, με 31.017 συσκευασίες

Έπαθλο: 1 Headphone για κάθε μαθητή του σχολικού τμήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας της μεγάλης απήχησης που είχε ο διαγωνισμός, κατεγράφη μεγάλη άνοδος συγκέντρωσης υλικών συνολικά από τους μαθητές, αλλά και τους πολίτες του ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στα Πολυκέντρα Ανακύκλωσης της ΤΕΧΑΝ, φτάνοντας συνολικά τις 1.572.220 συσκευασίες (227.494 μεταλλικές, 1.241.201 πλαστικές και 103.525 γυάλινες), ήτοι σχεδόν 250 τόνοι, ενώ συμμετείχαν 153 τμήματα και χιλιάδες μαθητές.

Η «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη» της ΤΕΧΑΝ

Ο Μεγάλος Εκπαιδευτικός Διαγωνισμός Ανακύκλωσης εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΤΕΧΑΝ, η οποία έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, καθώς επίσης την έμπρακτη υποστήριξη της κοινωνίας. Το σημαντικότερο όμως είναι η ίδια η συμμετοχή και κυρίως το «αγκάλιασμα» της ανακύκλωσης ως μια καθημερινή και αναπόσπαστη συνήθεια. Με καινοτόμες λύσεις, όπως το δίκτυο των υπερσύγχρονων «Πολυκέντρων Ανακύκλωσης», η TEXAN συνεχίζει να πρωτοπορεί στην Ελλάδα με νέους τρόπους για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει για την ανακύκλωση.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΤΕΧΑΝ και τις δράσεις της μπορείτε να επισκεφθείτε το recycling-center.gr.

 Σχετικά με την ΤΕΧΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση

Ο Όμιλος ΤΕΧΑΝ Περιβαλλοντική Διαχείριση αποτελεί τον ηγέτη στον τομέα της κατασκευής και λειτουργίας αυτόματων υψηλής τεχνολογίας μηχανημάτων ανακύκλωσης. Σε συνεργασία με τον αμερικάνικο Οίκο Envipco, ο Όμιλος ΤΕΧΑΝ έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα την 1η μονάδα παραγωγής μηχανημάτων ανταποδοτικής ανακύκλωσης εκτός των συνόρων των ΗΠΑ. Η ΤΕΧΑΝ αναπτύσσει σημαντική κοινωνική δράση και εφαρμόζει το μοναδικό και καινοτόμο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και δωρίζει 1.000.000 € για να ενισχύσει σημαντικές Δράσεις για το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία και την τοπική κοινωνία, με τίτλο «Εμείς δωρίΖΟΥΜΕ 1.000.000 €, Εσύ αποφασίΖΕΙΣ που θα το μοιράσεις».

W: https://recycling-center.gr/ ,

FB: https://www.facebook.com/texansa ,

IG: https://www.instagram.com/texan.anakiklosi/

YT: https://www.youtube.com/@texansa

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/71707195