Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τα κρούσματα κορονοϊού, τα όποια έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά και για τα κρούσματα γρίπης και στρεπτόκοκκου.

Σημειώνεται πως αύξηση της κυκλοφορίας της Covid-19 καταγράφει η τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ. Ακόμη, το επταήμερο που τέλειωσε στις 10 Δεκεμβρίου καταγράφηκε αύξηση στις εισαγωγές σε σχέση με τον μέσο όρο των προηγούμενων τεσσάρων εβδομάδων.

Διαβάστε ακόμα: Θάνατος 8χρονου από στρεπτόκοκκο: Χωρίς υποκείμενο νόσημα, είχε σηπτική καταπληξία - Τι να προσέχουν οι γονείς

Την ίδια ώρα, μία νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Ωστόσο, μεγάλη ανησυχία υπάρχει το τελευταίο διάστημα με τα κρούσματα του στρεπτόκοκκου που εμφανίζονται στα παιδιά.

Ματίνα Παγώνη: Υπάρχει πολύ covid - Κάθε σπίτι έχει έναν άρρωστο

Ειδικότερα, η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο MEGA ανέφερε: «Υπάρχει πολύ covid και χρειάζεται προσοχή. Κάθε σπίτι έχει έναν άρρωστο. Έχουμε και την γρίπη κα τις ιώσεις αλλά και τον στρεπτόκοκκο που έχει πανικοβάλει τον κόσμο. Ο στρεπτόκοκκος είναι γνωστός και τα περιστατικά αντιμετωπίζονται. Όταν ξεκινάμε τα συμπτώματα στα παιδιά, δηλαδή ένα πονόλαιμο και πυρετό, παίρνεις τον παιδίατρο, ο οποίος ξέρει το ιστορικό. Εάν αντιμετωπιστεί γρήγορα δεν υπάρχει πρόβλημα. Το 8χρονο παιδάκι, από την πληροφορία που έχω, είχε 4 ήμερες πυρετό. Εάν το παιδί είχε ξεκινήσει εγκαίρως την αντιβίωση, τότε δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Ο στρεπτόκοκκος δίνει πονόλαιμο, υψηλό πυρετό. δεν χρειάζεται πανικός. Η ανακοπή που έκανε το παιδί είναι σπάνια. Δεν υπάρχει εμβόλιο για τον στρεπτόκοκκο».

Ακόμη, η Ματίνα Παγώνη έστειλε το δικό της μήνυμα για αυτές τις ημέρες, λέγοντας: «Αυτές τις ημέρες καλό θα είναι να πάνε όλοι να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης. Πρέπει τώρα που βρισκόμαστε όλοι μαζί να έχουμε αντισηπτικό μαζί μας, να μην ξεχνάμε να κάνουμε τεστ και να φοράμε μάσκα».