Πυρά εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και κατά της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια δηλώνοντας ότι "δεν είναι εικόνα αυτή που βγαίνει προς τα έξω". Αναφερόμενος(Action 24)  στη σχέση του κ. Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ ανέφερε ότι "είναι δικό τους θέμα αν θέλουν υιοθετήσουν ένα παιδί, ας του βάλουν κι ένα λουρί να κυκλοφορεί στο δρόμο", κάνοντας σαφή υπαινιγμό για  τις εξόδους που πραγματοποιούν με το σκυλί τους, την Φάρλι.

Ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι η Εκκλησία πρέπει να δίνει ξεκάθαρο το στίγμα και τη διδασκαλία της όσον αφορά αυτά τα θέματα.

"Με παρένθετη μητέρα δεν μπορεί να αποκτήσει παιδί ο κ. Κασσελάκης"

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ξεκαθάρισε ότι η θέση της Εκκλησίας σε ό,τι αφορά την ομοφυλοφιλία και την τεκνοθεσία, διαμορφώνεται με τρόπο ρεαλιστικό και ξεκάθαρο, πάντα με βάση τη διδασκαλία του Ευαγγελίου.

Ερωτηθείς για την αλλαγή που συντελείται στην άποψη της κοινωνίας γύρω από τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ο κ. Χρυσόστομος απάντησε πως η κοινωνία μπορεί να διαμορφώνει την άποψή της όπως θέλει, «όμως εμείς δεν θα σερνόμαστε πίσω από αυτούς».

Απέρριψε την αιχμή περί συντηρητισμού και τόνισε ότι η Εκκλησία πέραν του πολιτικού γάμου, δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την τέλεση άλλου γάμου.

"Ακομα και ένα νόθο παιδί βαπτίζεται"

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε στο ερώτημα για το αν οι ιερείς θα βαπτίζουν παιδιά ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας δήλωσε πως το βάπτισμα είναι κάτι άλλο. «Ακόμα και ένα νόθο παιδί βαπτίζεται. Το να βαπτιστεί, όμως, ένα παιδί, δεν σημαίνει αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων και της τεκνοθεσίας».