Σε εφιάλτη κατέληξε το πάρτι που διοργάνωσαν οι μαθητές ενός Λυκείου των βορείων Προαστίων καθώς αποδείχθηκε ότι το μαγαζί τους σέρβιρε ποτά μπόμπες. Πέντε μαθητές κατέληξαν στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου μετά από ποτά-μπόμπες που κατανάλωσαν σε νυχτερινό κέντρο, στο Γκάζι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Στάμου, για το protothema.gr το πάρτι είχε κανονιστεί σε γνωστό club επί της Ιεράς Οδού προκειμένου οι περίπου 20 μαθητές να διασκεδάσουν πριν από το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Μολονότι οι γονείς είχαν συνεννοηθεί με το μαγαζί ώστε να προσφέρουν αναψυκτικά και μόνο δύο μπουκάλια κρασί κάποιοι από τους μαθητές πήγαν στο μπαρ και παρήγγειλαν βότκα και ουίσκι.

 Τι καταγγέλλουν οι γονείς για τα ποτά

 «Σαν Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πήγαμε μια εβδομάδα πριν και μιλήσαμε με το μαγαζί. Τους δώσαμε 200 ευρώ, αντίγραφα από τις ταυτότητές μας και τους είπαμε "θα τους δίνεις μπύρες χωρίς αλκοόλ, σαγκρία και ένα κρασί με λίγο αλκοόλ". Συμφωνήσαμε σε αυτό και όλα καλά. Αν ήταν κάτι παραπάνω θα πληρώσουμε τη διαφορά. Τα περισσότερα παιδιά είχαν μαζί τους λεφτά για να πληρώσουν το ταξί με το οποίο θα επέστρεφαν. Με αυτά τα λεφτά κάποιοι πήραν βότκες και ουίσκι» λέει στο protothema.gr ένας γονέας, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου ο οποίος ενημερώθηκε από το γιο του για όσα συνέβησαν μέσα στο club.

Τα παιδιά κατανάλωσαν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ το οποίο τους έδωσαν οι υπάλληλοι του μαγαζιού μολονότι είναι κάτω από 18 ετών.

Οι γονείς καταγγέλλουν πως πέρα από την παράνομη διάθεση αλκοόλ σε ανήλικους τα ποτά ήταν νοθευμένα όπως τους είπαν αργότερα οι γιατροί που εξέτασαν τους μεθυσμένους μαθητές.

 «Το πρόβλημα είναι πως τα ποτά ήταν "μπόμπες". Τέσσερα κορίτσια και ένα αγόρι πήγαν για πλύση στομάχου. Το αγόρι το πήρε ασθενοφόρο. Οι γιατροί μας είπαν ότι είχαν πιει κάτι "περίεργο"» καταγγέλλει ο γονέας.

Πέντε από τους ανήλικους ένιωσαν αδιαθεσία και βγήκαν έξω από το μαγαζί όπου επικράτησαν σκηνές πανικού. Ένας 15χρονος λιποθύμησε και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο μαζί με τέσσερις συμμαθήτριές του που έκαναν εμετό και ένιωθαν ζάλη.

 «Από τη στιγμή που ήξεραν ότι είναι 15 ετών γιατί τους έδωσαν αλκοόλ; Σε ένα παιδί 15 χρονών δίνεις ένα βαρύ ποτό έτσι; Και "μπόμπα" να μην ήταν δεν έπρεπε να τους δώσουν αλκοόλ. Το βλέπεις ότι είναι 15 χρόνων αυτά τα παιδιά» επισημαίνει ο ίδιος.