Μοιρασμένη στα δύο φαίνεται πως είναι η ελληνική κοινωνία στο θέμα που τελευταία απασχολεί τη δημόσια συζήτηση: τον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι Έλληνες και στο άλλο μεγάλο θέμα της επικαιρότητας, αυτό της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Pulse», που παρουσιάστηκε στον ΣΚΑΪ, το 46% όσων συμμετείχαν στην έρευνα αντιμετωπίζει μάλλον/σίγουρα αρνητικά τον πολιτικό γάμο, ενώ σίγουρα/μάλλον θετικά δήλωσε το 45%.

*Διαβάστε εδώ: Στέφανος Κασσελάκης: Αναχωρεί για Αμερική για οικογενειακά Χριστούγεννα - Θα επιστρέψει μέσω Κωνσταντινούπολης - Θα έχει συνάντηση με Βαρθολομαίο

Την ίδια ώρα, ωστόσο, στην ερώτηση «πολιτικός γάμος ζευγαριών του ίδιου φύλου: με ποια τοποθέτηση συμφωνείτε περισσότερο;» πάνω από τους μισούς (52%) απάντησαν «θα επιθυμούσα να επιτραπεί» (20%) ή «δεν έχω πρόβλημα αν επιτραπεί» (32%). Το 33% δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να μην επιτραπεί, ενώ ο ένας στους δέκα δηλώνει ότι του είναι αδιάφορο τι θα γίνει.

Σχετικά με το δικαίωμα στην τεκνοθεσία, το 56% των ερωτηθέντων απάντησε μάλλον/σίγουρα αρνητικά στην ερώτηση «πώς αντιμετωπίζετε τη νομική αναγνώριση των παιδιών που μεγαλώνουν από ζευγάρια του ίδιου φύλου;», ενώ το 36% απάντησε σίγουρα/μάλλον θετικά.

Όσον αφορά την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στην ερώτηση «πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία μη κρατικών ανώτατων ιδρυμάτων;», το 47% απάντησε σίγουρα/μάλλον θετικά, με την απάντηση σίγουρα/μάλλον αρνητικά να έρχεται δεύτερη με 40%.