Μαγικά Χριστούγεννα για µικρούς και µεγάλους υπόσχονται οκτώ πανέµορφα χριστουγεννιάτικα χωριά, που µε κεντρικό πρόσωπο τον Αγιο Βασίλη δηµιουργούν µια άκρως γιορτινή ατµόσφαιρα από άκρη σε άκρη της χώρας. Παγοδρόµια, κατασκευές, γλυκο-κεράσµατα, face painting, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες µασκότ, animateurs, µαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί είναι µερικοί από τους τρόπους διασκέδασης που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ο επισκέπτης.

«ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ»

Το µεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο χριστουγεννιάτικο πάρκο και λούνα παρκ της Θεσσαλονίκης είναι ο «Αστερόκοσµος», που θα λειτουργεί έως τις 7 Ιανουαρίου στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της πόλης. Περιλαµβάνει ένα µοναδικό Fun Park, µε 15 παιχνίδια, δύο παγοδρόµια και δίνει, για άλλη µία χρονιά, τον παλµό των εορτών στη συµπρωτεύουσα.

«Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

Ενα από τα πιο διάσηµα χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας είναι και ο «Μύλος των Ξωτικών», στα Τρίκαλα, ένας χώρος βγαλµένος από παραµύθι, που όµοιό του δεν υπάρχει. Κάθε χρόνο έχει ένα καινούργιο θέµα, που κάνει τους επισκέπτες να νιώθουν στο έπακρο το πνεύµα των Χριστουγέννων. ∆ιαθέτει παιχνίδια, δραστηριότητες, θεµατικές κατασκευές, ήρωες, αξιοθέατα, φαγητό, όλα µαζεµένα σε έναν χώρο, µέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

«ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ»

Για 19η χρονιά η «Ονειρούπολη» στολίζει γιορτινά την πόλη της ∆ράµας µε ξύλινα σπιτάκια, στολίδια και λαµπιόνια, που ετοιµάζονται να χαρίσουν στον κόσµο ένα µοναδικό, παραµυθένιο, χριστουγεννιάτικο σκηνικό, γεµίζοντας χαµόγελα και θετική διάθεση όσους περιηγηθούν στις µαγικές του διαδροµές.

«WHITE CHRISTMAS»

Στην πόλη των Ιωαννίνων, το χριστουγεννιάτικο χωριό «White Christmas» προσφέρει µια µοναδική χριστουγεννιάτικη εµπειρία, γεµάτη από δράσεις για όλους. Luna park και παιχνίδια, αγορά, face painting και πολλά άλλα υπόσχονται να χαρίσουν αξέχαστες γιορτές σε µικρούς και µεγάλους. Βρίσκεται στον χώρο του Πανηπειρωτικού Σταδίου, έως τις 7 Ιανουαρίου, µε δωρεάν είσοδο και πολλές χριστουγεννιάτικες δράσεις για το κοινό.

«Ο ΒΟΛΟΣ ΜΑΣ ΜΑΓΕΥΕΙ»

Ενα φαντασµαγορικό χριστουγεννιάτικο χωριό λειτουργεί και στον Βόλο, που βρίσκεται µαζί µε ένα τεράστιο παγοδρόµιο στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου και εντάσσεται στον κύκλο γιορτινών εκδηλώσεων µε τίτλο «Ο Βόλος µάς µαγεύει», που πραγµατοποιείται για 10η συνεχόµενη χρονιά στην πόλη. Μαζί µε τη φωτισµένη «Αργώ» -σύµβολο της πόλης στην παραλία του Βόλου- και τα δρώµενα στο εµπορικό κέντρο, αποτελούν πόλο έλξης για ντόπιους και επισκέπτες.

«ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΝΟΚΙΟ»

Στην Κοµοτηνή, το χωριό µε όνοµα «Οι χριστουγεννιάτικες περιπέτειες του Πινόκιο» αποτελεί µια πρωτοβουλία του δήµου και λειτουργεί µέσα στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής µέχρι τις 6 Ιανουαρίου, µε ελεύθερη είσοδο για όλους. Ο Μικρός Πρίγκιπας, η Χάιντι, ο Παπουτσωµένος Γάτος, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, ο Εγωιστής Γίγαντας, ο Μόγλης και ο Σκρουτζ γίνονται οι πρωταγωνιστές των πιο παραµυθένιων Χριστουγέννων και συνυπάρχουν µε τους σκανδαλιάρηδες βοηθούς του Αϊ-Βασίλη, σε ένα ονειρικό σκηνικό στο πάρκο της πόλης.

«THE CHRISTMAS FACTORY»

Εως τις 6 Ιανουαρίου θα είναι ανοιχτός και ο µαγικός χριστουγεννιάτικος κόσµος στην Τεχνόπολη του ∆ήµου Αθηναίων, µε «Τα µυστικά του Αϊ-Βασίλη» να έχουν επιστρέψει στο πιο παραµυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων της Αθήνας. Τα ξωτικά αποφάσισαν να αφιερώσουν τα φετινά Χριστούγεννα στα γενέθλια και την ιστορία του αγίου. Η ευκαιρία είναι µπροστά τους. Φέτος το αγαπηµένο εργοστάσιο του Αγίου Βασίλη, «Christmas Factory», όπου επιλέγει να περνάει κάθε χρόνο τα Χριστούγεννά του, έχει γενέθλια και γίνεται 10 χρόνων.

«SANTA CLAUS KINGDOM»

Ωστόσο, το ωραιότερο παραµύθι του κόσµου ζωντανεύει στη «Χριστουγεννιάτικη Ονειροχώρα» του «Santa Claus Kingdom», στο ΜΕC Παιανίας. Το «Santa Claus Kingdom», το χριστουγεννιάτικο πάρκο που έγινε θεσµός, µας καλεί όλους, µικρούς και µεγάλους, να ζήσουµε την πιο µαγική χριστουγεννιάτικη ιστορία και να απολαύσουµε αµέτρητα παιχνίδια. Η «Χριστουγεννιάτικη Ονειροχώρα» είναι ένας στεγασµένος χώρος 13.000 τ.µ. που δεν επηρεάζεται από τις κλιµατολογικές συνθήκες. Συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη, παραµυθένια ατµόσφαιρα µε αµέτρητα παιχνίδια, δηµιουργικά και µουσικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, µάγους µε απίθανα κόλπα, face painting, αλλά και χριστουγεννιάτικη αγορά.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών