«Βρισκόμαστε σε μία έκρηξη ιώσεων με πρώτο τον κοροναϊό», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης 27/12, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

«Καθημερινά συνταγογραφούνται πάνω από 1200 συνταγές αντιικών φαρμάκων, ενώ τον Νοέμβρη ήμασταν στις 300 με 400. Μεγάλες αυξήσεις βλέπουμε και στις εισαγωγές, στους θανάτους, αλλά και στα κρεβάτια της εντατικής θεραπείας», σημείωσε ο Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οι άνω των 60 ετών, οι έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας πρέπει να ακολουθήσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα», υπογράμμισε.

*Διαβάστε εδώ: "Καμπανάκι" Μαγιορκίνη για έξαρση ιώσεων: Όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις


Νίκος Τζανάκης: Οι ευάλωτοι άνω των 60-65 θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί

«Οι ευάλωτοι άνω των 60-65, ανεξαρτήτως αν έχουν προβλήματα υγείας ή αν αντιμετωπίζουν ογκολογικά, αιματολογικά προβλήματα ή αν λαμβάνουν ανοσοτροποποιητικά φάρμακα, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί», πρόσθεσε.

«Η πολιτεία πρέπει να περάσει την κουλτούρα του ετήσιου εμβολιασμού. Νομίζουμε ότι επειδή έχουμε κάνει εμβόλια για τον κοροναϊό, είμαστε εντάξει, αλλά πρέπει να εμβολιαζόμαστε κάθε χρόνο, όπως κάνουμε για την γρίπη», τόνισε ο καθηγητής.

Ο κ. Τζανάκης εκτίμησε ότι «θα υπάρξει έκρηξη των ιώσεων μετά τις συνευρέσεις της Πρωτοχρονιάς».

«Είμαστε ανοσοοποιητικά ευάλωτοι από τις καραντίνες, λόγω της παρατεταμένου εγκλεισμού και της 'τεμπελιάς' του ανοσοποιητικού μας», εξήγησε.