Για τον σπουδαίο τραγουδιστή και ξάδερφό του, Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων, στα 70 του, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στο καλλιτεχνικό στερέωμα μίλησε ο μητροπολίτης Σικάγου, Ναθαναήλ.

«Είμαστε πολύ λυπημένοι και παρακολούθησα την εκδημία του, την ακολουθία της κηδείας και συγκινήθηκα με την αγάπη των ανθρώπων. Όλη η Ελλάδα πενθεί. Εμείς πενθούμε σαν οικογένειά του. Ήταν όντως άνθρωπος αγάπης. Βέβαια αγαπούσε τους ανθρώπους, τον συνάνθρωπό του και πάρα πολύ το χωριό του. Από εκεί ξεκίνησε, από το Κοκκινοχώρι, και εκεί θα ταφεί. Είναι πολύ συγκινητικό για εμάς», είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος Ναθαναήλ στο «Πάμε Δανάη».

Διαβάστε ακόμα: Κατέρρευσε ο Ζαφείρης Μελάς μιλώντας για τον Βασίλη Καρρά: ''Ήταν ο βασιλιάς της νύχτας - Είχε βοηθήσει πολύ κόσμο, αλλά δεν το έλεγε''


Εσείς πότε τον είδατε τελευταία φορά;

«Εγώ είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη νομίζω ήταν τον Οκτώβρη, μετά από μία επίσκεψη στο Άγιον Όρος, και δόθηκε η ευκαιρία να πάω να τον δω στο νοσοκομείο. Ήταν η οικογένειά του εκεί. Ήταν χαρούμενος που έβλεπε γύρω του τους ανθρώπους του. Ήταν η σύζυγός του, οι άνθρωποι που αγαπούσε πολύ. Στο τέλος μου είπε: “Ξάδερφε, το μόνο που έχω μέσα μου είναι η αγάπη”. Το μόνο αξίζει στη ζωή είναι η αγάπη. Είναι μία πολύ ευλογημένη συνάντηση με έναν άνθρωπο, ο οποίος ετοιμαζόταν είχε βάλει κάποιες προτεραιότητες στη ζωή του. Αγαπούσε την οικογένειά του και τον συνάνθρωπο του. Πίστευε και αγαπούσε τον Χριστό. Του έδωσα ένα εγκόλπιό μου ως δώρο, δεν είχα κάτι άλλο να του δώσω. Πήγα απροετοίμαστος στο νοσοκομείο», υπογράμμισε.

Για την αναστάτωση με μία φωτογραφία, ο ξάδελφος του Βασίλη Καρρά ξεκαθάρισε: «Λυπούμαι, έβαλα μία φωτογραφία από την τελευταία συνάντηση μαζί του, και νομίζω ότι ο κόσμος στεναχωρήθηκε και θύμωσε και την κατέβασα. Δεν ήθελα να προκαλέσω έντονή ανησυχία στους θαυμαστές του. Εγώ το έβαλα σαν ξάδερφός του. Εύχομαι ο Θεός να τον αναπαύει».

Διαβάστε ακόμα: Ο μικρός Βασίλης είχε μεράκι με το τραγούδι - Το Κοκκινοχώρι, η βιοπάλη, το πάλκο και οι μεγάλες συνεργασίες του