Ένας 50χρονος άνδρας, ο οποίος καταζητείται από τις τουρκικές αρχές για εμπορία ναρκωτικών και άλλα αδικήματα, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Ο άνδρας οδηγήθηκε στο τμήμα εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης. Αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι διώκεται για πολιτικούς λόγους. Δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στην Τουρκία, αλλά κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενος μέχρι να αποφασίσει το Συμβούλιο Εφετών για την έκδοση του.

Όταν εντοπίστηκε, οδηγήθηκε από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου προς εξακρίβωση των στοιχείων του, όπου σύμφωνα με το grtimes.gr, διαπιστώθηκε πως σε βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα της Interpol.

Σύμφωνα με το ένταλμα κατηγορείται για εμπορία ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών με ποινή 16 έτη και 3 μήνες, για εμπορία ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών με ποινή 10 έτη, για υποστήριξη εγκληματικής οργάνωσης με ποινή 2 έτη και έναν μήνα και για παραχάραξη επίσημων εγγράφων με ποινή 2 έτη.

Δείτε τι δήλωσε ο δικηγόρος του: