Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία για τον χαμό του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε, κατέπεσε πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Η αδερφή του άτυχου 40χρονου, Φαίδρα Κωστέα, μιλάει στην κάμερα του MEGA, απόλυτα συγκλονισμένη και δηλώνει ότι ο αδερφός της «ήθελε μόνο να πετάει. Κι έφυγε, με αυτόν τον τρόπο πετώντας».

Είδε τον μπαμπά του να σκοτώνεται στον αέρα"


Αυτή ήταν η τελευταία πτήση του Επισμηναγού με το Τ2 και είθισται στις πτήσεις αυτές να καλούν οι πιλότοι τις οικογένειές τους. Δυστυχώς, έτσι έγινε και σε αυτή την περίπτωση, και έτσι ο γιος του «είδε τον μπαμπά του να σκοτώνεται στον αέρα», όπως είπε η αδελφή του. «Αυτό ήταν το αποχαιρετιστήριό του».

«Για εμάς θα είναι πάντα ο ήρωάς μας. Αλλά εγώ δεν τον ήθελα ήρωα. Τον ήθελα κοντά μας», αναφέρει η αδερφή του...

«Έφυγε με τη μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…» είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο πατέρας του πιλότου.

Συγκλονίζει και ο αδελφός του επισμηναγού που σκοτώθηκε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος στην Καλαμάτα μπροστά στα μάτια των παιδιών και της συζύγου του. «Τα παιδιά είδαν τον πατέρα τους να χάνεται» είπε ο αδερφος του πιλότου.


Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας «χτενίζουν» την περιοχή ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Ποια ενδεχόμενα εξετάζουν οι ειδικοί για τη συντριβή


Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο πιλότος να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κατοικημένη περιοχή το χωριό του Άρι αλλά και η Μονάδα της 120 Πτέρυγας εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η κηδεία του επισμηναγού θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης. Αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και την σύζυγό του.