Το μέρος του 16χρονου μαθητή από τα Καλύβια που σκότωσε τον πατέρα του παίρνουν καθηγητές και συμμαθητές από το σχολείο του. "Νομίζω ότι η σώσαμε μια ψυχή με την επιστολή που δώσαμε στην ανακρίτρια", δήλωσε καθηγήτρια του 16χρονου στην εκπομπή Live News του MEGA.

Εκτός φυλακών θα παραμείνει ο 16χρονος που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 70 ετών πατέρα του στα Καλύβια, καθώς αφέθηκε ελεύθερος με μόνο όρο την παρακολούθησή του από επιμελητή που θα επιβλέπει την πορεία του.

Η απολογία του κράτησε μόλις 15 λεπτά. Ο 16χρονος πατροκτόνος από τα Καλύβια αφέθηκε ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Καλύβια: "Αυτός ο δράστης άξιζε τη στήριξή μας", δήλωσε καθηγήτρια του 16χρονου

"Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου στηρίζουμε τον μαθητή μας γιατί φαίνεται ότι είναι ένα τραγικό θύμα μίας παρατεταμένης ενδοοικογενειακής βίας. Το σχολείο εκτός από ένας χώρος εκπαίδευσης είναι μία «αγκαλιά» και ένα καταφύγιο για όποιον το χρειάζεται. Νομίζω ότι η σώσαμε μια ψυχή με την επιστολή που δώσαμε στην ανακρίτρια", είπε αρχικά στο MEGA μία από τις καθηγήτριες του 16χρονου.

Στη συνέχεια, δήλωσε  ότι "Δεν στηρίξαμε οποιονδήποτε δράστη. Αυτός ο δράστης άξιζε τη στήριξή μας. Ήταν γενναία η απόφαση της Δικαιοσύνης να τον αφήσει ελεύθερο. Είναι ένα τσακισμένο παιδί. Από μαρτυρίες μαθητών τις οποίες συνδύασα, έμαθα γι’ αυτή τη συγκυρία, καθώς ο ίδιος δεν μιλούσε. Αν το είχε κάνει θα το είχαμε καταγγείλει. Τον έβλεπα που φορούσε μακριά ρούχα. Οι συμμαθητές και φίλοι του μου είπαν για τα σημάδια που έκρυβε με τα ρούχα".


Η μαρτυρία που βοήθησε στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες του Live News, μία νεαρή γυναίκα κατέθεσε στις Αρχές πως σε μικρή ηλικία – περίπου 11 ετών – είχε υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του 16χρονου.

Την κακοποίηση αυτή, όπως μετέφερε η δημοσιογράφος Ρία Τσοχαντάρη, ποτέ δεν την κατήγγειλε η γυναίκα και τώρα ένιωσε την ανάγκη να την καταθέσει επώνυμα και εγγράφως στις Αρχές.