O Βασίλης Καρράς πραγματοποιούσε σχεδόν καθημερινά τη διαδρομή Θεσσαλονίκη-Κοκκινοχώρι κι αυτό γιατί με κάθε ευκαιρία κατέφευγε στο αγρόκτημα που είχε δημιουργήσει στη γενέτειρα του. Ο Χρήστος Διαμαντίδης, πρόεδρος της κοινότητας Κοκκινοχωρίου δήλωσε: «Πριν 10 χρόνια το έφτιαξε. Εκεί ξεκουραζόταν. Εκεί συναντιόμασταν».

Bασίλης Καρράς: Είκονες μέσα από τον...πάραδεισο του σπουδαίο λαϊκού τραγουδιστή


Ένα σημείωμα στην είσοδο της φάρμας μαρτυρά πως ο κορυφαίος του λαϊκού τραγουδιού δεν κατοικεί πλέον εδώ.



Η κάμερα του LIVE NEWS κατέγραψε όλα όσαέφτιαξε μέσα σε αυτό το κτήμα στους πρόποδες του Παγγαίου. Ελιές, κεράσια, σύκα, πιπεριές είναι μερικά από τα βιολογικά προϊόντα από το κτήμα.

Ο Βασίλης Καρράς, ήταν περήφανος για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που έβγαζε, με διεθνείς διακρίσεις και εξαγωγές στην Αμερική μέσα σε αυτά τα μαύρα κομψά μπουκάλια και την ετικέτα Karras Farm.



Σχεδόν τα πάντα περνούσαν από τα χέρια του. Όποτε ξέκλεβε χρόνο βρισκόταν μέσα εκεί να βοηθά από τη συγκομιδή μέχρι την Παρασκευή των βιολογικών προϊόντων.

Χτιστοί φούρνοι, τεχνητή λίμνη, εκθεσιακός χώρος αλλά και η σπάνια συλλογή του από αυτοκίνητα αντίκες.

"Όταν τα χρόνια περάσουν…"


Είναι το τραγούδι που είχε γράψει για τη γυναίκα της ζωής του και σε περίοπτη θέση στο ησυχαστήριο του είναι η οικογενειακή φωτογραφία.

Γεννήθηκα παντρεμένος είχε πει για την σύζυγο και μητέρα του παιδιού του. Ένα τραγούδι όμως που δεν έλεγε ποτέ ήταν εκείνο που είχε αφιερώσει στον φίλο του Δημήτρη που χάθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Από θανατηφόρο τροχαίο έχασε και έναν ακόμη πολύ δικό του άνθρωπο, τον Παντελή Παντελίδη που του είχε τεράστια αδυναμία γιατί έβλεπε σε εκείνον τον εαυτό του στα πρώτα του βήματα.

Στα 50 χρόνια καριέρας οι ιστορίες αμέτρητες με εκείνη πίσω από το τραγούδι «Άστην να λέει» να έχει μείνει στην ιστορία.

Η ζωγραφική και το τραγούδι που τον κέρδισε


Ο Βασίλης Καρράς. ήταν γεμάτος αντιθέσεις. Είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά με τη ζωγραφική, ενώ φοίτησε τρία χρόνια σε δραματική σχολή.

Η φλόγα για το τραγούδι, όμως του έδειξε τον δρόμο για μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Ποτέ δεν έχασε όμως την αυθεντικότητα και τη μοναδική επαφή που είχε με τον κόσμο με χαρακτηριστική εκείνη που έπινε ουίσκι μέσα από τη χούφτα του.

Από τα χρόνια της φτώχειας σε εκείνα της δόξας κι από εκεί στις δύσκολες μέρες παλεύοντας με τον καρκίνο.

Ποτέ δεν έχασε την πίστη του και ποτέ την όρεξη του να τραγουδά ακόμα και με πεταλούδα στο χέρι…

Ακόμα και μετά από το ύστατο χαίρε ο Βασίλης Καρράς δεν πάει πουθενά, όπως σιγοτραγουδούν οι χιλιάδες θαυμαστές του.