Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας επίσης με δόλο άσκησε η εισαγγελέας στον 44χρονο Νορβηγό που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 32χρονο αστυνομικό σε μπιραρία στην οδό Κατσιμίδη, στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Πέμπτης, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Voria.gr.

Ακόμη, η εισαγγελέας άσκησε δίωξη για οπλοφορία και οπλοχρησία στον κατηγορούμενο, ο οποίος παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Ο 44χρονος, ο οποίος εδώ και περίπου εννέα χρόνια έμενε στην Ελλάδα και ήταν γνωστός πελάτης στο κατάστημα αλλά και στη γειτονιά, έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης λίγο πριν τις 10:00 σήμερα συνοδευόμενος από άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, φορώντας μάλιστα αλεξίσφαιρο γιλέκο.



Ο δικηγόρος του 44χρονου, Θεόδωρος Καραγιάννης, υποστήριξε μεταξύ άλλων για το μοιραίο συμβάν ότι ο εντολέας του δεν είχε καμία πρόθεση να σκοτώσει και μάλιστα ενημερώθηκε από τον ίδιο τον δικηγόρο εχθές στις 18:30 ότι το θύμα κατέληξε.

«Αυτό που αμφισβητείται και είναι προς διερεύνηση είναι ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει, ενώ προς διερεύνηση είναι και η κατάσταση που ήταν, από πλευρά μέθης, η ψυχική υγεία και οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ήλθε το μοιραίο χτύπημα», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.


Η δολοφονία με μαχαίρι "push dagger" και ο ακαριαίος θάνατος του αστυνομικού


Υπενθυμίζεται πως ο Νορβηγός συνελήφθη για τη δολοφονία του 32χρονου αστυνομικού και τον τραυματισμό του κουμπάρου του, μέσα σε μπαρ, όπου διασκέδαζαν, χθες τα ξημερώματα, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 44χρονος ύστερα από λεκτικό διαπληκτισμό για ασήμαντη αφορμή τραυμάτισε με μαχαίρι παλάμης τύπου "push dagger" αρχικά τον κουμπάρο του αστυνομικού στο πόδι, ενώ με το ίδιο μαχαίρι σκότωσε τον 32χρονο που έσπευσε να μεσολαβήσει. Πρόκειται για ένα στιλέτο με λαβή σε σχήμα «Τ» για να ταιριάζει ακριβώς στο χέρι, με τη λεπίδα του να είναι εξαιρετικά κοφτερή και από τις δύο πλευρές.

Ο αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, έχασε τη ζωή του επί τόπου, με τα ιατροδικαστικά ευρήματα να αποδίδουν τον θάνατό του σε ακατάσχετη αιμορραγία λόγω τρώσης αγγείου, συνέπεια τραύματος που δέχθηκε στην αριστερή τραχηλική χώρα.

Ο Νορβηγός έχει υποστηρίξει ενώπιον των Αρχών προφορικά πως στη Νορβηγία είχε νοσηλευτεί σε κλινική λόγω ψυχιατρικών προβλημάτων και λάμβανε κάποιο επίδομα.

Ωστόσο, δεν προσκόμισε κανένα επίσημο έγγραφο, με αποτέλεσμα οι ελληνικές Αρχές να διατηρούν επιφυλάξεις για τα όσα ανέφερε και φυσικά να ερευνάται αν αυτός ο ισχυρισμός του ευσταθεί.


Γλίτωσε από θαύμα ο κουμπάρος


Ο κουμπάρος του θύματος γλίτωσε από βέβαιο θάνατο και έλαβε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, για τα δύο τραύματα που του προκάλεσε ο 44χρονος Νορβηγός, σε θώρακα και μηρό.

Ο τραυματίας ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει πως ο καλύτερος του φίλος, ο κουμπάρος του, πέθανε προσπαθώντας να τον σώσει και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Έδωσε ωστόσο πλήρη κατάθεση στους αστυνομικούς, μη μπορώντας να εξηγήσει πώς ξεκίνησε ο διαπληκτισμός με τον 44χρονο, μιας και δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος.

Οι αστυνομικοί έλαβαν καταθέσεις από θαμώνες του καταστήματος, ενώ πραγματοποίησαν έρευνες και στο σπίτι του δράστη, χωρίς όμως να βρουν κάτι αξιόποινο.