Στην απολογία του ο 18χρονος αδελφοκτόνος από τη Νέα Σμύρνη απέδωσε το θάνατο του αδερφού στην "κακιά στιγμή", ενώ καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογική κατάσταση του διαδραμάτισαν τα δύσκολα παιδικά βιώματα που είχε, ο χωρισμός των γονιών του και η συνεχείς εντάσεις στο σπίτι.

“Άρχισε πρώτος να με γρονθοκοπεί στο πρόσωπό μου και ύστερα στο χειρουργημένο μου αριστερό χέρι για να μου πάρει μια μπλούζα. Ο τσακωμός μας εκείνη την ημέρα μου προκάλεσε μεγάλο πόνο, ήταν ένα δυνατό παιδί και παρά τις παρακλήσεις μου να σταματήσει αυτός συνέχιζε και μου προκαλούσε οργή. Μετά την πράξη μου, αμέσως προσέτρεξα να του παράσχω τις πρώτες βοήθειες, καθώς δεν είχα προμηθευθεί από πουθενά αυτό το ψαλίδι που τελικά κόστισε την ζωή του αδελφού μου, απλά το βρήκα τυχαία πάνω στο κρεβάτι και θέλοντας να τον πονέσω και εγώ όπως έκανε και εκείνος, αμύνθηκα στην επίθεσή του” φέρεται να τόνισε ο 18χρονος.

Νέα Σμύρνη: "Είμαι ένα πονεμένο παιδί"

Δηλώνει μετανιωμένος ενώ κατά την απολογία του φέρεται να έκανε λόγο για τα δύσκολα παιδικά χρόνια τόσο του ιδίου όσο και του άτυχου 16χρονου αδελφού του: “Υπεραγαπώ ακόμη τον μικρότερο αδελφό μου και δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πως έχει φύγει από την ζωή. Νομίζω ότι ζει. Δεν διανοούμαι ότι υπαίτιος είμαι εγώ που άθελά μου τον σκότωσα. Είμαι ένα πονεμένο παιδί από τα πρώτα έτη της ζωής μου καθώς οι παραστάσεις που ζούσα καθημερινά αλλά και το διαζύγιο που τελικά επήλθε μεταξύ των γονέων μου με επηρέασε τόσο εμένα, όσο και τον μικρότερο αδελφό μου στην διαμόρφωση της προσωπικότητας μας στην ευαίσθητη ηλικία που τότε ήμουν ανήλικος“.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας. Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι την ώρα που ο 18χρονος απολογούνταν, ο αδερφός του κηδευόταν στο Δημοτικό Νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

“Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, Πιστέψτε με! Σας ικετεύω! Είμαι ράκος ψυχικά. Ζητώ από τον Θεό πρώτα συγγνώμη και μετά από εσάς. Δεν είμαι ούτε στυγνός δολοφόνος, ούτε έχω προκαλέσει ποτέ κακό σε κανέναν” σημείωσε ο 18χρονος.

Νωρίτερα, η μητέρα, η γιαγιά και η σύντροφος του κατηγορούμενου κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία Ανηλίκων ήταν ενήμερη για το προβληματικό περιβάλλον της συγκεκριμένης οικογένειας. Μάλιστα είχε οριστεί επιμελήτρια ανηλίκων που παρακολουθούσε τα δύο παιδιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες φαίνεται ότι υπήρχε δυσκολία στην συνεργασία μεταξύ της εισαγγελίας και της οικογένειας.


“Υπήρξε μία πάλη μεταξύ τους που προηγήθηκε δυστυχώς από το νεκρό παιδί τον 16χρονο. Ο ρόλο του υπερασπιστή επί 8-9 ώρες που είμαστε εδώ είναι να αναδείξει ότι δεν είναι ένας εγκληματίας στυγνός, δεν είναι ένας εγκληματίας ο οποίος έχει προκαλέσει ξανά τα ίδια ανάλογα περιστατικά και έχει λευκό ποινικό μητρώο” δήλωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Στοιχείο που συνέβαλε στην προφυλάκισή του είναι το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος είναι υπόδικος και για άλλα αδικήματα όπως αυτά της ληστείας και της ενδοοικογενειακής βίας.

Πηγή: ΕΡΤ