Κατατοπιστικά για το τραγικό περιστατικό που συνέβη το βράδυ της περασμένης Τρίτης στο διαμέρισμα της οδού Σταδίου στη Νέα Σμύρνη είναι όσα κατέθεσαν οι μάρτυρες, αλλά και ο ίδιος ο 18χρονος Φ.Κ., ο οποίος έπληξε θανάσιμα με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό Α.Κ.

Μέρος της δικογραφίας είδε το φως της δημοσιότητας, με τις καταθέσεις των μελών της οικογένειας να είναι πραγματικά σπαρακτικές.

Διαβάστε ακόμα: Νέα Σμύρνη: Σοκάρουν τα νέα ντοκουμέντα για την αδελφοκτονία (Εικόνες)


Γιαγιά 18χρονου αδελφοκτόνου: «Του φώναζε “Τόλη μου, δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα"»

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όσα ανέφερε η γιαγιά των δύο παιδιών, που άκουγε τον 18χρονο αδελφοκτόνο να παρακαλά το θύμα να συνέλθει: «…άκουγα το μικρότερό μου εγγονό να τσακώνεται με τη μητέρα του και πήγα και εγώ και η κοπέλα του μεγάλου του αδελφού στην κρεβατοκάμαρα και είδα ότι ο μικρός μου εγγονός έσπρωξε τη μαμά του δύο φορές στο πάτωμα. […] Μόλις κατάλαβε ο μεγάλος μου εγγονός ότι αυτός τον είχε χτυπήσει, πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην κουζίνα και φώναζε: “Τόλη μου, δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά”, ενώ παράλληλα του έριχνε νερό και προσπαθούσε να του βγάλει τη γλώσσα έξω, για να μην την καταπιεί, και του έκανε ΚΑΡΠΑ».

Συνεχίζοντας, η γιαγιά των παιδιών είπε στους αστυνομικούς πως η κόρη της και μητέρα των δύο νεαρών προσπαθούσε να πείσει τους μάρτυρες πως ήταν εκείνη που τραυμάτισε το μικρό της γιο!

Τραγική φιγούρα ο πατέρας

Κατά τη διάρκεια των καταθέσεων, τραγική φιγούρα ήταν ο πατέρας των νεαρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για οδηγό βαρέων οχημάτων, αλλά και γνωστό στιχουργό, ο οποίος έχει γράψει τραγούδια για διάφορους λαϊκούς τραγουδιστές.

Εκείνος και η σύζυγός του είχαν χωρίσει αρκετά χρόνια πριν. Πληροφορίες αναφέρουν πως αιτία του χωρισμού τους ήταν οι διαφορετικές πεποιθήσεις τους για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το ψυχιατρικό πρόβλημα του μεγάλου τους γιου.

Ο πατέρας των παιδιών δεν διαμένει μαζί με την οικογένεια, αλλά έσπευσε να βοηθήσει, αφότου ενημερώθηκε για «ατύχημα»: «… με κάλεσε τηλεφωνικά η πρώην σύζυγός μου και μου ανέφερε ότι ο ένας μου γιος, ο μικρότερος, είχε ένα ατύχημα στο σπίτι και τραυματίστηκε με ένα ψαλίδι. Μου είπε ότι αιμορραγούσε και ότι είχε κιτρινίσει και του είχε γυρίσει η γλώσσα. […] έξω από την πολυκατοικία ήταν δύο ασθενοφόρα. Ανέβηκα στο διαμέρισμα, που βρίσκεται στον τέταρτο όροφο, και είδα το μικρό μου γιο στο χώρο της κουζίνας αναίσθητο στο πάτωμα. Οι διασώστες του είχαν βάλει σωληνάκια στο στόμα και προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν».

Από τις καταθέσεις, πάντως, προέκυψε και το ποινικό ιστορικό κυρίως του μεγαλύτερου γιου, αλλά και σε δεύτερο πλάνο του αδικοχαμένου παιδιού.

Όπως αναφέρει ο πατέρας, τα παιδιά είχαν μπλέξει με κακές παρέες και είχαν επιθετική συμπεριφορά. Ο 18χρονος είχε απασχολήσει τις Αρχές για ληστείες και για ενδοοικογενειακή βία, ενώ για το πρώτο αδίκημα βρίσκεται εκτός φυλακών με αναστολή.


Τι θα υποστηρίξει ο 18χρονος αδελφοκτόνος

Σήμερα στις 10 το πρωί αναμένεται η μεταγωγή του 18χρονου στην ανακρίτρια και, όπως όλα δείχνουν, ενδέχεται  να υπάρξει αλλαγή σε ό,τι αφορά την υπερασπιστική γραμμή.

Η επίκληση στην ιδιαίτερη ψυχιατρική κατάσταση του δράστη θεωρείται δεδομένη, ενώ από εκεί και πέρα ο νεαρός αναμένεται να επικαλεστεί ότι δέχτηκε πρωτίστως επίθεση από το μικρό αδελφό του και πως αντέδρασε πιάνοντας το ψαλίδι, χωρίς να το σκεφτεί. Μάλιστα, αναμένεται να επικαλεστεί και το γεγονός πως έχει το ένα χέρι του σε γύψο και πως ήταν ο μοναδικός τρόπος για να αμυνθεί.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime