«Οι τελευταίες ημέρες αυτού του έτους θα μας αφήσουν με ήπιο καιρό, για την εποχή. Αν και τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα και οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά αυξημένες για την εποχή, μέχρι και 8 βαθμούς, το πρωί κάνει κρύο σε όλη τη χώρα. Η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν σε ορεινές περιοχές» αναφέρει στο parapolitika.gr η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου.

«Η ομίχλη θα είναι και ένα χαρακτηριστικό που θα μας απασχολήσει όλες τις υπόλοιπες μέρες και σε μεγάλα αστικά κέντρα της βόρειας Ελλάδας. Και αύριο, Σάββατο, αλλά και την Κυριακή θα επικρατήσει αρκετή ομίχλη. Αυξημένη συννεφιά σε όλη τη χώρα και νοτιάδες» προσθέτει η γνωστή μετεωρολόγος, αναφερόμενη στον καιρό που θα επικρατήσει τις τελευταίες ημέρες του 2023.

Η κ. Ρήγου σημειώνει δε ότι οι θερμοκρασίες κατά μέσο όρο θα κυμαίνονται το μεσημέρι στους 16 βαθμούς και 18 με 19 στα πιο νότια της χώρας, ενώ οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες. «Όσον αφορά τα φαινόμενα, φαίνεται ότι λίγες βροχές περιμένουμε το Σάββατο στο ανατολικό Αιγαίο και λιγότερο στην Κρήτη και την δυτική Ελλάδα, όπου θα επικρατήσει συννεφιά» σημειώνει η γνωστή μετεωρολόγος, μιλώντας στο parapolitika.gr.

Ο καιρός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

«Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περιμένουμε γενικά καλό καιρό, η τελευταία μέρα του χρόνου θα κυλήσει και πάλι με υψηλές θερμοκρασίες, με νοτιάδες, με ομίχλες το πρωί, με αυξημένη υγρασία, με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Αλλά στην υπόλοιπη χωρά, και κυρίως στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο περιμένουμε ασθενείς βροχές και από το απόγευμα της Κυριακής περιμένουμε να βρέξει στη δυτική Ελλάδα. Καιρικές συνθήκες που θα διατηρηθούν και λίγο μετά την αλλαγή του χρόνου σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας, Ήπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο, νησιά Ιονίου, ανατολικό Αιγαίο και Κρήτη» αναφέρει η κ. Ρήγου. 

Καιρός: Με υψηλές θερμοκρασίες οι πρώτες ημέρες του 2024

«Το νέο έτος θα μας κάνει ποδαρικό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Με περισσότερο ήλιο στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά, την πρώτη μέρα του έτους, και λίγες βροχές στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο, στη δυτική Ελλάδα. Πιθανόν όμως την Δευτέρα στα Δωδεκάνησα να εκδηλωθούν κάποιες καταιγίδες. Οι νοτιάδες από την Τρίτη θα ενισχυθούν λίγο, μέχρι και 6 μποφόρ. Μέχρι τότε δηλαδή όλες οι θάλασσες θα είναι καλοτάξιδες» σημειώνει στο parapolitika.gr.

Πότε έρχεται η πρώτη κακοκαιρία του 2024

«Φαίνεται ότι η πρώτη εβδομάδα του νέου θα κυλήσει με ήπιο καιρό, με τις υψηλές θερμοκρασίες, αρκετή υγρασία και ομίχλη το πρωί σε όλη τη χώρα και με λίγες βροχές στα δυτικά, νότια και ανατολικό Αιγαίο. Οι πρώτες ενδείξεις για την πρώτη κακοκαιρία του νέου έτους αφορούν για το πρώτο Σαββατοκύριακο του νέου έτους. Κυρίως από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, μετά τα Φώτα, περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία, περιμένουμε και βροχές και καταιγίδες. Ακόμα όμως υπάρχουν κάποιες διαφοροποιήσεις ως προς την ακρίβεια την χρονική της κακοκαιρίας» καταλήγει η κ. Ρήγου.