Άλυτος γρίφος για 11η ημέρα οι εξαφανίσεις των δύο 16χρονων κοριτσιών, της Σάρας Μ. και της Αναστασίας Μ., μέσα από τα σπίτια όπου διέμεναν με τις οικογένειές τους στην περιοχή του Παγκρατίου.

Οι δύο ανήλικες, που είναι κολλητές φίλες από τα μαθητικά τους χρόνια, έχουν να δώσουν σημεία ζωής από τις 19 Δεκεμβρίου, με τις οικογένειές τους να ανησυχούν για τις τύχες τους.

Διαβάστε ακόμα: Συναγερμός στο Παγκράτι για εξαφάνιση 16χρονης - Πιθανό να βρίσκεται με συνομήλικη φίλη της που επίσης εξαφανίστηκε


Η έρευνα του Γιώργου Τσούκαλη για την εξαφάνιση των δύο ανήλικων κοριτσιών


Για το λόγο αυτό εδώ και λίγες μέρες έχουν ζητήσει βοήθεια και από το γνωστό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη προκειμένου να συνδράμει στις έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος στο protothema.gr, τις τελευταίες ώρες έχουν προκύψει κάποιες σημαντικές πληροφορίες, καθώς έχει βρεθεί σημαντικός μάρτυρας από το περιβάλλον των δύο κοριτσιών, ο οποίος φαίνεται να γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις.

«Πήγαμε χθες και καταθέσαμε στο Α.Τ. Παγκρατίου το κινητό τηλέφωνο της μιας κοπέλας και το ένα laptop. Παράλληλα έχουμε βρει κι ένα σημαντικό μάρτυρα που γνωρίζει πολλά» αναφέρει ο Γιώργος Τσούκαλης και προσθέτει: «Πιστεύω και είμαι βέβαιος πως και οι δύο κοπέλες είναι καλά στην υγεία τους και δεν έχουν φύγει εκτός Ελλάδος, όπως λεγόταν σε αρχικό επίπεδο. Τα κορίτσια είναι φίλες κολλητές χρόνια τώρα. Σημαντικός για εμάς ο μάρτυρας που έχουμε βρει, ο οποίος μας έχει δώσει σημαντικές πληροφορίες, που ανοίγουν τους δρόμους ώστε να τις εντοπίσουμε το γρηγορότερο».


Το Missing Alert για τις δύο ανήλικες

Για τις δύο κοπέλες από την πρώτη στιγμή έχει ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός Missing Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού» κατόπιν αιτήματος των οικογενειών τους, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι που θέτουν τις ζωές τους σε κίνδυνο.

Η Σάρα Μ. έχει ύψος 1,67 μ., ζυγίζει 55 κιλά, έχει χάλκινα μακριά μαλλιά και καστανά μάτια. Είναι άγνωστο τι ρούχα φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, ενώ είχε μαζί της μαύρη σχολική τσάντα. Η Αναστασία Μ. έχει ύψος 1,70 μ., ζυγίζει 60 κιλά, έχει μαύρα μακριά και ξυρισμένα στο πίσω μέρος του κεφαλιού μαλλιά και καστανά μάτια. Φορούσε μαύρη μπλούζα, μαύρο παντελόνι και είχε σχολική τσάντα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες - 1017», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app, όπου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime