Θα τη θυμάται για χρόνια την τελευταία μέρα του 2023 μια οικογένεια στην Κρήτη μετά την περιπέτεια που βίωσε, όταν το 4χρονο παιδί τους, λίγες ώρες πριν την έλευση του 2024, κατάπιε κατά λάθος ένα κέρμα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Τόσο το 4χρονο αγοράκι όσο και η οικογένειά του έζησαν στιγμές τρόμου το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, στο τέλος όμως όλα πήγαν καλά, καθώς οι γιατροί προχώρησαν στην έγκαιρη και επιτυχημένη αφαίρεσή του.

Πιο συγκεκριμένα, ο μικρός κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατάπιε κατά λάθος ένα κέρμα και όταν οι γονείς του αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί έσπευσαν να το μεταφέρθουν στο νοσοκομείο. Το παιδί δυσκολευόταν μεν να αναπνεύσει, αλλά ευτυχώς είχε τις αισθήσεις του.

Όταν έφτασαν στο ΠΑΓΝΗ, η πρώτη κίνηση των γιατρών ήταν να του κάνουν ακτινογραφία, για να δουν σε ποιο σημείο ακριβώς είχε σταθεί το νόμισμα και αμέσως μετά προχώρησαν στη διαδικασία αφαίρεσής του. Δεν πέρασε πολύς χρόνος και οι γιατροί ακτάφεραν να αντιμετωπίσουν επιτυχώς το επείγον περιστατικό, λύνοντας ταχύτατα το πρόβλημα.

Στη συνέχεια το 4χρονο αγοράκι επέστρεψε σπίτι του και υποδέχθηκε μαζί με τους δικούς του ανθρώπους το ερχομό του νέου έτους.

Την κατάσταση κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν γιατροί στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ. Σε σχετική ανάρτηση της κλινικής αναφέρεται το περιστατικό μαζί με ευχές για μια καλή χρονιά: «Αποχαιρετάμε το 2023 με επείγουσα αφαίρεση σε κατάποση κέρματος σε 4χρονο. Καλή Χρονιά».