Την προσοχή για τον καιρό από την Κυριακή 7 Ιανουαρίου, κυρίως για όσους σχεδιάζουν να ταξιδέψουν, εφιστά με ανάρτηση στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Όσοι σχεδιάζετε ταξίδι από την ερχόμενη Κυριακή 7 Ιανουαρίου και μέχρι περίπου τις 10-11 Ιανουαρίου έχετε υπόψη σας σάς παρακαλώ να παρακολουθείτε τις προβλεπόμενες καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα, καθώς προσπαθώντας να βρει τα πατήματά του ο φετινός χειμώνας, ενισχύεται και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο -πανελλαδικής επιδείνωσης του καιρού αρχικά με πολύ ισχυρούς νοτιάδες και βροχές και στη συνέχεια και κυρίως από την Τρίτη 9/1 με πολύ ισχυρούς παγερούς βοριάδες αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει στην ανάρτησή του και τονίζει:

«Οι προγνώσεις αναφορικά με την ένταση και την έκταση των χιονοπτώσεων της νέας εβδομάδας στα κεντρικά και βόρεια κυρίως από την Τρίτη και μετά είναι ακόμα ανοιχτές, εξαρτώμενες απολύτως από την ακριβή θέση και πορεία του χαμηλού».


Η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου


Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Τρίτη, 2 Ιανουαρίου 2024

Πώς θα κυλήσει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή

Πρόγνωση για αύριο Πέμπτη 4-1-2024
Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά, την Κρήτη και την ανατολική νησιωτική χώρα.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα δυτικά και βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Παρασκευή 5-1-2024
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά.
Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.


Πρόγνωση για το Σάββατο 6-1-2024 (Θεοφάνεια)
Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικου Αιγαίου. Από τις πρώτες βραδινές ώρες οι βροχές θα ενταθούν και στα δυτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πρόγνωση για την Κυριακή 7-1-2024
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική και ανατολική νησιωτική χώρα ενώ χιόνια αναμένονται στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.