Ο καιρός παρουσιάζει υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή με την υψηλότερη μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη να είναι 22 βαθμοί και να καταγράφεται στα Χανιά.

Το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου συγκέντρωσε τις οκτώ υψηλότερες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την Τετάρτη (3/1):



Χανιά – κέντρο: 22,1 βαθμοί
Σίσι Λασιθίου: 21,1 βαθμοί
Άγιοι Πάντες Χανίων: 21,1 βαθμοί
Χανιά – Νεροκούρος: 20,9 βαθμοί
Λέντας Ηρακλείου: 20,6 βαθμοί
Ρέθυμνο: 20,5 βαθμοί
Ηράκλειο – Δυτικά: 20,4 βαθμοί

Kαιρός: Πρόγνωση της ΕΜΥ μέχρι τη Δευτέρα


Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό που θα έχει τις επόμενες μέρες:

Πέμπτη (4/1)

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 και πρόσκαιρα στις Κυκλάδες έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή (5/1)

Αραιές νεφώσεις οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανόν στο Ιόνιο να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα σε νότιους νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου τους 18 με 19 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.


Σάββατο/Θεοφάνεια (6/1)

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικου Αιγαίου. Τα φαινόμενα από το απόγευμα στα δυτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που τη νύχτα θα επεκταθούν και ανατολικά. Η ορατότητα το πρωί θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή (7/1)

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα, σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Δευτέρα (8/1)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.