Ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας, και ο Σταμάτης Άνθης, γονέας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, μίλησαν στην εκπομπή ''Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα'', για την απόφαση της κυβέρνησης να μπει στον «πάγο» το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.

Διαβάστε επίσης: Νάντια Γιαννακοπούλου: ''Είμαι απόλυτα θετική για το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών'' (Βίντεο)

Η κυβέρνηση έβαλε προς το παρόν στον ''πάγο'' την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών.


Όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφος ο πρωθυπουργός, θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να εξηγήσει τι θέλει να κάνει και μετά το φέρει στη Βουλή.

Στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» μίλησε ο Σταμάτης Άνθης, ο οποίος είναι γονέας της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, εξηγώντας τη σημαντικότητα αυτού του νομοσχεδίου.

«Έχω δύο παιδιά μαζί με τον σύζυγό μου. Είχαμε παντρευτεί στο Βέλγιο. Η νομοθεσία στη Ελλάδα δεν είναι φιλική προς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα. Μέναμε από πριν εδώ αλλά το ότι η οικογένειά μας δεν είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδας είναι ανασταλτικός παράγοντας για να επιστρέψουμε. Είναι θετικό ότι ανοίγει ο δημόσιος διάλογος για αυτό το θέμα. Άκουσα και τον πρωθυπουργό που άνοιξε τον διάλογο και ελπίζουμε να λυθεί γρήγορα για να λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΛΟΑΤΚΙ+ οικογένειες», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Τα παιδιά ήδη υπάρχουν απλώς τα παιδιά μας δεν απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά. Εμείς έχουμε μία ειλικρινή σχέση με τα παιδιά μας και τους εξηγούμε αυτά που μπορούν να καταλάβουν. Ο μεγάλος έχει ήδη αρχίσει και ρωτάει πράγματα. Έχουμε φτιάξει ένα φωτογραφικό άλμπουμ που του εξηγούμε πώς ήρθε στη ζωή. Στο Βέλγιο είναι πιο εύκολα τα πράγματα διότι υπάρχουν και άλλες οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών. Δεν νιώθουμε ρατσισμό από τον κόσμο όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα».

''Στην Ολομέλεια έχουν ακουστεί ρατσιστικές φωνές από κάποια συγκεκριμένα κόμματα''

Στην εκπομπή μίλησε επίσης, και ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αυτό είχε υποσχεθεί(σ.σ ο πρωθυπουργός). Μία κυβέρνηση, αφού το έχει υποσχεθεί, πρέπει να το βάλει μπροστά γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέσα σε τρία χρόνια. Στη Βουλή δεν έχει συζητηθεί ακόμα αλλά ακούγονται διάφορα από τα ακροδεξιά εναντίων των ομοφυλόφιλων ανθρώπων. Θεωρώ απαράδεκτο οι ετερόφυλοι να αποφασίζουν για τη ζωή των ομόφυλων ζευγαριών. Γιατί έχουν παραπάνω δικαιοδοσία αυτοί για να αποφασίσουν αν οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι θα έχουν οικογένειες και παιδιά; Είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι το καλύτερο από έναν ομοφυλόφιλο άνθρωπο;», είπε αρχικά.

«Άποψη μπορεί να έχει ο καθένας, αλλά δεν μπορεί να αποφασίζει ο καθένας για τον άλλον. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο, άρα όλοι πρέπει να έχουμε τα ίδια δικαιώματα. Στην Ολομέλεια έχουν ακουστεί ρατσιστικές φωνές από κάποια συγκεκριμένα κόμματα. Στην Πλεύση Ελευθερίας είναι από την αρχή μέσα στο πρόγραμμά μας και είμαστε υπέρ