Διεκόπη για 10 Ιανουαρίου η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Πρώτη μάρτυρας θα καταθέσει η θεία του παιδιού. Συνολικά οι μάρτυρες κατηγορίας είναι 14. 

Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση έξω από το δικαστήριο, με την αδερφή της 12χρονης να ζητεί από τους αλληλέγγυους να αποχωρήσουν από τη δικαστική αίθουσα.

Η νεαρή κοπέλα φορτισμένη συναισθηματικά, αφού ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους για τη συμπαράστασή τους, τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από τον χώρο, διότι, όπως ανέφερε, διαφορετικά δεν θα εκκινήσει η δίκη.

«Ήρθαμε να δικαιωθεί η μάνα και η αδερφή μου, σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ και σας ευχαριστώ», είπε η αδερφή της 12χρονης.

Κολωνός: Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη

Με απόφαση του δικαστηρίου, η δίκη για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κλήρωσε τους ενόρκους που θα συμμετέχουν στη σύνθεσή του και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Μετά, όπως αναμενόταν, υπεβλήθη αίτημα από την υποστήριξη της κατηγορίας της 12χρονης για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, στο οποίο συναίνεσαν όλοι οι παράγοντες της δίκης. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και η δίκη θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών.