Τη διερεύνηση της υπόθεσης του θανάσιμου τραυματισμού του χάσκι Όλιβερ από την Αράχωβα, ζήτησε με κατεπείγουσα παραγελία η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστασία Μασούρα.

Συγκεκριμένα, η κ. Μασούρα ζητά από την Εισαγγελία Λιβαδειάς - με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας - τη διενέργεια έρευνας τόσο για την τυχόν ύπαρξη αγέλης άγριων σκύλων στην περιοχή, όσο και για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στα μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικά, οι δύο παραγγελίες της Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου:

Για την αγέλη σκύλων: «Προς κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς

Παρακαλούμε όπως διενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων μετά την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ και την αναφορά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο περί υπάρξεως επικίνδυνης αγέλης σκύλων στην Αράχωβα. Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».

Για τη διαρροή στοιχείων της δικογραφίας στον Τύπο:

«Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση τυχόν τελέσεως αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως παράβαση των άρθρων 251, 252 ΠΚ, και τον εντοπισμό των δραστών σχετικά με τη διαρροή απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας από την διενεργούμενη αστυνομική προανάκριση, όσον αφορά τον θάνατο του σκύλου ράτσας χάσκι με το όνομο Όλιβερ στην κωμόπολη της Αράχωβας στις 28-11-2023 και συγκεκριμένα της διενεργηθείσας πραγματογνωμοσύνης από τον καθηγητή Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. κ. Νικόλαο Παπαϊωάννου, ο οποίος μάλιστα προέβη σε συνεντεύξεις και σχολιασμούς επ΄ αυτής σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συνημμένα σας υποβάλλομε δύο έγγραφα:

α) δημοσίευμα-καταγγελία του δικηγόρου Αντωνίου Ζαπάντη.

β) δημοσίευμα της ιστοσελίδας Protothema.gr με θέμα: «Αράχωβα: Με παραίτηση απειλεί ο δικηγόρος του κηδεμόνα του Όλιβερ – Καταγγέλλει καθυστερήσεις και διαρροές».

​Ακολούθως να μας ενημερώσετε σχετικά».