Μια τραγωδία έλαβε χώρα στην Κυπαρισσία το μεσημέρι της Κυριακής 7/01, καθώς μια 66χρονη έχασε τη ζωή της, την ώρα που περπατούσε στο λιμάνι εν μέσω μεγάλης θαλασσοταραχής και παρασύρθηκε από κύματα.

Η 66χρονη γυναίκα με τον σύζυγό της -που κατάγονται από τη Γερμανία- είχαν επιλέξει τα τελευταία χρόνια να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στη χώρα μας.

Μάλιστα, οι ίδιοι είχαν αποκτήσει το δικό τους σπίτι στον Κακόβατο της Ηλείας.

*Διαβάστε εδώ: Ανείπωτη τραγωδία στην Κυπαρισσία – Κύματα παρέσυραν και έπνιξαν 66χρονη Γερμανίδα στο λιμάνι


«Ήρθε ένα κύμα και την πήρε»

«Ήρθε ένα κύμα και την πήρε. Μπήκα κι εγώ στη θάλασσα και προσπάθησα να τη σώσω όμως δεν τα κατάφερα…», με αυτά τα λόγια ο σύζυγος της άτυχης 66χρονης γυναίκας που έχασε τη ζωή της στα παγωμένα νερά του Ιονίου περιγράφει τα όσα τραγικά συνέβησαν το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής.

Όλα έγινα μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Η 66χρονη γυναίκα, με τον σύζυγό της και φίλους τους -που τους είχαν επισκεφθεί από τη Γερμανία, είχαν πάει εκδρομή στην Κυπαρισσία, από τον Κακόβατο.

Σύμφωνα με τον σύζυγό της, κάθονταν στο λιμάνι και η 66χρονη πλησίασε στο λιμάνι για να βγάλει μερικές φωτογραφίες. Στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι και η θάλασσα ήταν φουρτουνιασμένη.

Τα μανιασμένα κύματα «κύκλωσαν» την άτυχη γυναίκα και την έριξαν στη θάλασσα. Ο σύζυγός της που είδε μπροστά στα μάτια του τη γυναίκα του να χάνεται, έτρεξε προς το σημείο για τη βοηθήσει.

Ωστόσο, η προσπάθειά του ήταν μάταιη, καθώς τα ορμητικά νερά είχαν ήδη παρασύρει την 66χρονη, με τον ίδιο να μην μπορεί να αντιδράσει και να καλεί το λιμενικό σε βοήθεια. Τα λεπτά που ακολούθησαν, ήταν δραματικά.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της αστυνομίας και ξεκίνησαν τις έρευνες. Λίγη ώρα αργότερα, η θάλασσα ξέβρασε την άτυχη γυναίκα στην ακτή, περίπου 500 μέτρα από το σημείο που παρασύρθηκε από τα κύματα. Δυστυχώς, ήταν νεκρή.

Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη από το αρμόδιο Λιμεναρχείο.

«Ήμασταν με φίλους στο λιμάνι, καθόμασταν εκεί που δεν υπήρχε κίνδυνος. Κοιτάζαμε τα κύματα και η γυναίκα μου σηκώθηκε, πήγε προς τα πίσω, ήθελε προφανώς να βγάλει φωτογραφίες για τα παιδιά, όπως καταλαβαίνω. Και μέχρι να κοιτάξουμε, το κύμα την κύκλωσε, την είδε η γνωστή μου, έτρεξα κι εγώ, αλλά ήρθε ένα μεγάλο κύμα και την πήρε.

Μπήκα κι εγώ προσεκτικά μέσα στη θάλασσα, κρατήθηκα, έψαχνα, αλλά δεν τη βρήκα. Και μετά ήρθε το Λιμενικό, ήταν εξαιρετικά ευγενείς και με βοήθησαν να την ψάξω για δύο ώρες. Μετά από δυόμιση ώρες, την ξέβρασε το κύμα 500 μέτρα από εκεί που ήμασταν», ανέφερε ο σύζυγός της.

*Πηγή: patrisnews.com