Ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Χρήστος Χατζηχριστοδούλου διαβεβαίωσε, μιλώντας στην τηλεόραση Creta, πως η χρήση μάσκας δεν θα γίνει υποχρεωτική στα σχολεία, παρά την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, κορονοϊού και ιώσεων.

Ο ίδιος, διευκρίνισε πως η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για μαθητές που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η εποχή που τα σχολεία έκλειναν λόγω κορονοϊού έχει παρέλθη και δεν θα εφαρμοστεί πλέον κάτι τέτοιο.

Διαβάστε ακόμα: Έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας αύριο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ απηύθυνε έκκληση για εμβολιασμό τόσο κατά του κορονοϊού όσο και κατά της γρίπης, για τους μαθητές που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, στα άτομα άνω των 60 και σε εκείνους που έχουν συνοδά νοσήματα.

«Έχουμε εμβόλια και φάρμακα για τον κορονοϊό και οφείλουν τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου να κάνουν το επικαιροποιημένο εμβόλιο για τον κορονοϊό αλλά και το εμβόλιο για την γρίπη. Έπρεπε ήδη να το είχαν κάνει» σημείωσε. 

🔹 Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μίλησε #LiveμετηνΑντιγόνη για την κατάσταση με τον κορωνοϊό και την γρίπη και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την αποτελεσματική αντιμετώπισή της #LiveμετηνΑντιγόνη καθημερινά στις 15:00, στην #tvCRETA

Δημοσιεύτηκε από TV CRETA - Παγκρήτια Ραδιοτηλεόραση Α.Ε. στις Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου 2024

Υπό εξέταση η δεύτερη δόση για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Τόσο ο εμβολιασμός κατά της γρίπης όσο και του κορονοϊού είναι ετήσιος, με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ να διευκρινίζει, μάλιστα, πως όποιος το επιθυμεί μπορεί να εμβολιαστεί ταυτόχρονα και με τα δύο εμβόλια. Επιπλέον, άφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο, δεύτερης δόσης για το εμβόλιο του κορονοϊού, για ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

«Πλέον δεν μετράμε δόσεις. Μετράμε το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Όπως δεν μετράμε δόσεις στη γρίπη. Κάθε χρόνο εμβολιαζόμαστε για Covid και για γρίπη. Για τον κορονοϊό, υπάρχει σκέψη κάποια άτομα να κάνουν και δεύτερη δόση του εμβολίου την περίοδο της άνοιξης» είπε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, η κορύφωση των κρουσμάτων αναμένεται το επόμενο διάστημα και προς το παρόν δεν υπάρχει σκέψη για νέες συστάσεις ή επιβολή μέτρων.