Στα λευκά έχουν ντυθεί ήδη πολλές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας, καθώς χιονίζει από το πρωί. 

Ήδη ο νότιος Έβρος, από την Σαμοθράκη και βορειότερα, βλέπει σήμερα “λευκή μέρα” από την Σαμοθράκη μέχρι και τον Δήμο Σουφλίου. Τα χιόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε Προβατώνα, Πέπλο και Δέρειο. Παράλληλα και οι “δείκτες χιονιού” για τον βόρειο Έβρο, τα χωριά του Τριγώνου-Κυπρίνου είδαν ήδη τα πρώτα χιόνια.

Η κακοκαιρία συνεχίζεται σε ολόκληρη την Θράκη με πτώση της θερμοκρασίας, δυνατούς ανέμους και χιόνι σε αρκετές περιοχές.

Με Δελτίο Τύπου η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ απαγόρευσε την κυκλοφορία των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στη Εγνατία οδό λόγω των θυελλωδών ανέμουν που επικρατούν στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Ψυχρή εισβολή με πυκνή χιονόπτωση στα βόρεια - "Άσπρισαν" Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα και Λάρισα - Πανέμορφες "λευκές" εικόνες


Πολύ χιόνι στη Σαμοθράκη: Έκλεισαν τα σχολεία

Σήμερα το πρωί ακόμη μια... λευκή εικόνα αντίκρισαν οι κάτοικοι του νησιού της Σαμοθράκης, καθώς λευκά σκηνικά "στήθηκαν" στις περισσότερες περιοχές του νησιού.

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τα σχολεία έκλεισαν απο σήμερα 09:30 και θα παραμείνουν και αύριο κλειστά με απόφαση Δημάρχου. Ο λόγος της αυριανής πρόβλεψης είναι για να δωθεί η δυνατότητα στου διευθυντές να προγραμματίσουν την τηλεκπαίδευση» αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου Σαμοθράκης.

Στη Σαμοθράκη, λόγω της χιονόπτωσης, ακυρώθηκε και το δρομολόγιο που ήταν προγραμματισμένο για τις 9 σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συνεργεία του δήμου δίνουν τον δικό τους "αγώνα" για να διατηρηθεί το επαρχιακό δίκτυο ανοιχτό και για τον λόγο αυτό μια νέα ανκοίνωση του δήμου αναφέρει «οι κάτοχοι αυτοκινήτων που έχουν παρκάρει εντός Χώρας να μετακινήσουν τα αυτοκίνητα τους για να μην παρεμποδίζουν τον εκχιονισμό».

Για τον ίδιο λόγο και οι κάτοικοι της Καμαριωτισσας που έχουν παρκαρει σε στενούς δρόμους να τα μετακινήσουν.

Στα «λευκά» και ο Έβρος


Επίσης στα λευκά "ντύθηκαν" και περιοχές του δήμου Σουφλίου ενώ από νωρίς το πρωί μικρές νιφάδες χιονιού έπεσαν και στην Αλεξανδρούπολη.


Η πρόγνωση του καιρού αναφορικά με το νέο κύμα κακοκαιρίας

Βαρομετρικό χαμηλό από το Νότιο Ιόνιο, κινούμενο ανατολικά, θα προκαλέσει νέο κύμα κακοκαιρίας σήμερα Τρίτη, με βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες κυρίως στα νότια τμήματα, ενώ παράλληλα η κάθοδος ψυχρών αέριων μαζών σε συνδυασμό με την κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού, θα προκαλέσει χιονοπτώσεις σε χαμηλά υψόμετρα κυρίως της βορειοανατολικής χώρας.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη Νότια Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και πιθανόν της Εύβοιας, καθώς επίσης και σε περιοχές της Θράκης και των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου με χαμηλό υψόμετρο.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για αύριο, οπότε αναμένονται τα πιο έντονα φαινόμενα, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Επιπλέον, θα σημειωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τη νότια Πελοπόννησο.

Επίσης, θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των ανέμων στο Αιγαίο, όπου θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ και τοπικά στο Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 Μποφόρ. Η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή αρχικά στα βόρεια και στη συνέχεια στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα.