Βαρύτατες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε βάρος των ανηλίκων που εμπλέκονται στην υπόθεση της επίθεσης σε βάρος 13χρονου στην Αγία Παρασκευή.

Η δίωξη στρέφεται σε βάρος δύο ανηλίκων, οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και ενός ακόμα που δεν έχει εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές.

Οι ανήλικοι δράστες φέρονται να επιτέθηκαν σε βάρος του συνομηλίκου τους, απειλώντας τον ακόμα και για τη ζωή του, ενώ δεν δίστασαν να βιντεοσκοπήσουν τις πράξεις τους.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της ληστείας και τα πλημμελήματα της απλής σωματικής βλάβης από κοινού, της παράνομης βίας από κοινού, της παράβασης του νόμου για τα προσωπικά δεδομένα από κοινού και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού.

*Διαβάστε εδώ: Αγία Παρασκευή: "Το παιδί έχει υποστεί τεράστιο σοκ - Μας κάνει εντύπωση η απουσία γονέων και παιδιών", λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου

Η δικογραφία της υπόθεσης παραπέμφθηκε σε ανακρίτρια ανηλίκων ενώπιον της οποίας θα κληθούν οι ανήλικοι άμεσα σε απολογία.

Οι εισαγγελικές αρχές σχημάτισαν ξεχωριστή δικογραφία για τους γονείς των παιδιών για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων σε βαθμό πλημμελήματος.