Ψυχρή εισβολή και κακοκαιρίας διάρκειας μιας εβδομάδας ξεκινάει για την χώρα  μας. Ήδη η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει να δείχνει τα… δόντια της και διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Η κακοκαιρία φέρνει χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ακόμη και στην Αττική. 

Όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος του Star Θοδωρής Κολυδάς, ένα από τα χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας σήμερα είναι η μεγάλη διακύμανση των θερμοκρασιών. «Έχουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες να σημειώνονται νωρίς το πρωί και τις χαμηλότερες το μεσημέρι, κάτι που δε βλέπουμε συχνά» τόνισε ο Θ. Κολυδάς. 

Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Λήμνου, όπου στη 7 το πρωί η θερμοκρασία ήταν 9 βαθμοί Κελσίου αλλά στις 2 το μεσημέρι έπεσε στους 3 βαθμούς, αλλά και του Σουφλίου, όπου στις 7 το πρωί βρισκόταν η θερμοκρασία στον -1 βαθμό Κελσίου για να «κατρακυλήσει» στους – 4 βαθμούς στις 2 μ.μ.  

Βροχές στην Αττική και το βράδυ χιόνια στην Πάρνηθα - Άνεμοι 7 με 8 μποφόρ από αύριο

Όσον αφορά την Αττική, ο Θ. Κολυδάς ανέφερε ότι σήμερα έχουμε αρκετές βροχές τοπικά και ισχυρούς ανέμους, που φθάνουν στον Ευβοϊκό μέχρι και τα 9 μποφόρ. Απόψε θα δούμε όμως λίγα χιόνια στα ορεινά και είναι σίγουρο ότι όποιος πάει στην Πάρνηθα αύριο νωρίς  το πρωί θα δει χιόνια.

Αύριο θα έχουμε πολλά μποφόρ  σε Θεσσαλία, Αττική, Βοιωτία και Κρήτη, με χαμηλές θερμοκρασίες πάντα .Στην Αττική η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς

Σαββατοκύριακο με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια

Σχετικά με τον αν θα έχουμε κι άλλα χιόνια το Σαββατοκύριακο, ο μετεωρολόγος του Star ανέφερε ότι θα έχουμε νέα ψυχρή εισβολή από την Παρασκευή το βράδυ,  άρα δεν αποκλείεται να δούμε πάλι λίγα χιόνια στα ορεινά, αλλά και όχι μόνο αυτή τη φορά στην Αττική, όπως και  σε όλη την ηπειρωτική χώρα, με τσουχτερό κρύο. 

Η δεύτερη ψυχρή εισβολή θα φέρει χιόνια και σε χαμηλόμετρα υψόμετρα στην Αττική

Όπως πρόσθεσε ο Θ. Κολυδάς, στην Αθήνα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 7 με  8 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη τους  5, στην  Τρίπολη τους 3 και στην Κοζάνη θα είναι στο 0.