Μπροστά στα δύο ανήλικα κοριτσάκια της, ηλικίας 6 και 7 ετών, σκότωσε η 37χρονη μητέρα το μόλις 6 μηνών βρέφος της χθες το μεσημέρι, στο Μακροχώρι Ημαθίας.

Διαβάστε ακόμα: Θάνατος βρέφους στη Βέροια: Μαθήτρια στην τάξη που αποδεκατίστηκε στα Τέμπη το 2003 η 37χρονη που σκότωσε το παιδί της


Ημαθία: Το χρονικό του θανάτου του άτυχου 6 μηνών βρέφους

Τα κοριτσάκια, τα οποία προέρχονται από άλλο γάμο της μητέρας τους, ήταν αυτά που ειδοποίησαν τους παππούδες του άτυχου βρέφους και γονείς της μητέρας τους για να σπεύσουν. Όταν ο παππούς και η γιαγιά έφτασαν στο σπίτι, βρήκαν το παιδί με σοβαρά τραύματα και το μετέφεραν αλλόφρονες στο νοσοκομείο Βέροιας.

Το άτυχο μωρό το είχε με το δεύτερο σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να την είχε εγκαταλείψει πριν από περίπου ένα μήνα. Έτσι, εκείνη μετακόμισε με τα τρία παιδιά σε οικία απέναντι από αυτή που κατοικούν οι γονείς της και η αδελφή της.

Το βρέφος (αγοράκι) έφερε σοβαρά τραύματα και δεν είχε σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τη μητέρα για ανθρωποκτονία. Κατά πληροφορίες, η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ στο παρελθόν είχε χρειαστεί να νοσηλευτεί. Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του μωρού. Φως στην υπόθεση αναμένεται ότι θα ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούν αν ο θάνατος του βρέφους προήλθε από στραγγαλισμό ή από χτυπήματα, καθώς δεν έχει εμφανή σημάδια. Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί το σενάριο της χρήσης αιχμηρού αντικειμένου, καθώς το μωρό δεν φέρει αμυχές.


«Είχε μανία»

Στο μεταξύ, συγκλονίζουν τα λόγια του ανθρώπου που επιχείρησε να γλιτώσει το βρέφος στη Βέροια από τα χέρια της ίδιας της μητέρας του, αποκαλύπτοντας: «Είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια».

Ο μάρτυρας περιγράφει τι συνέβη στο σπίτι όπου έμενε η μητέρα με τα παιδιά της: «Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το, αλλά ήταν αργά» λέει ο γείτονας στο thesstoday.gr και καταρρέει, μη μπορώντας να συνεχίσει.

Οι εικόνες από το μοιραίο δωμάτιο θυμίζουν σκηνικό άγριου καβγά. Πράγματα πεταμένα κάτω, ρούχα και παιδικά παιχνίδια ανάκατα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες, όταν ο παππούς και η γιαγιά όρμησαν στο σπίτι πανικόβλητοι, φώναζαν «τι έκανες; τι έκανες;», με τη μητέρα να απαντά «δεν το έκανα εγώ. Το έκανε ο Εξαποδώ».

Δικηγόρος μητέρας: Χρειαζόταν βοήθεια

Η 37χρονη κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας. Μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι η 37χρονη έχει παρελθόν νοσηλείας σε ψυχιατρική δομή.
Ο δικηγόρος Γιάννης Αργυρίου υποστηρίζει σε ανάρτησή του ότι επρόκειτο για μια γυναίκα που χρειαζόταν βοήθεια και πρόσφατα είχε αντιμετωπίσει ενδοοικογενειακή βία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το διαζύγιό της. «Έχω συγκλονιστεί από την είδηση του θανάτου του έξι μηνών βρέφους στο Μακρυχώρι της Ημαθίας. Τη μητέρα που διέπραξε αυτή την πράξη κι έπασχε από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα κι επιλόχειο κατάθλιψη τυχαίνει να τη γνωρίζω, αφού στο παρελθόν είχα αναλάβει προσωπική της νομική υπόθεση. Ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν βοήθεια και που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε κι έντονη ενδοοικογενειακή βία, που είχε ως επακόλουθο τη λύση του γάμου της. Δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο και ας μην κρίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε. Η Δικαιοσύνη τώρα έχει το λόγο και είναι η μόνη αρμόδια να αποδώσει τις όποιες ευθύνες υπάρχουν. Κρίμα για το αγγελούδι που χάθηκε» έγραψε ο δικηγόρος.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime