Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο στην είδηση της παιδοκτονίας στη Βέροια, και τις αποκαλύψεις για τον ψυχικά διαταραγμένο κόσμο της μητέρας που έδειρε μέχρι θανάτου το έξι μηνών βρέφος της, οι συγγενείς της γυναίκας μίλησαν μετά την κηδεία του παιδιού για τις αντιδράσεις του πατέρα, από τον οποίο ζούσε χωριστά η 37χρονη.

«Εγώ τον κάλεσα να έρθει στην κηδεία, ως όφειλα. ''Θέλεις να έρθεις στην κηδεία;'' Ήρθε. Μόλις έφτασε στα 30 μέτρα άρχισε να μας βρίζει. ''Αλήτες, θα σας…''. Μόλις εγώ τον κυνήγησα, δεν το κρύβω, αλήθεια σου λέω, του έριξα ένα κυνήγι, άμα τον προλάβαινα, θα τον έλιωνα». Σε αυτές τις δηλώσεις προχώρησε στο Mega ο παπούς του άτυχου βρέφους και πατέρας της 37χρονης.

Παιδοκτονία στη Βέροια: Πήγαν να λιντσάρουν τον πατέρα του βρέφους στην κηδεία, λέει ο δικηγόρος του πατέρα

Ο Στέλιος Σούρλας, δικηγόρος του πατέρα του βρέφους, υποστήριξε από την πλευρά του πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα είπε η μητέρα για ενδοοικογενειακή βία.

«Απορώ με τον συνάδελφο που συνεχίζει να ισχυρίζεται αυτά τα ψευδή και ανυπόστατα. Αποδείχτηκε περίτρανα πως αυτά που είπε η παιδοκτόνος είναι μυθεύματα και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Είχε φαντασιώσεις, είδε το παιδί της ως βρικόλακα. Τι να λέμε. Ο πατέρας δεν είχε καμία σχέση με ενδοοικογενειακή βία όπως είπε η παιδοκτόνος, ήταν στη φαντασία της. Από το πρωί προσπαθώ και επικοινωνώ με την εισαγγελία τη Βέροιας ώστε να αναλάβει ο πατέρας να τελέσει την κηδεία. Η αστυνομία της Βέροιας, έλεγε ψέματα στην εισαγγελέα πως στις 14:00 το βρέφος βρισκόταν στο νοσοκομείο»,  δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πήγε στην κηδεία και πήγαν να τον λιντσάρουν. Πηδούσε πάνω από τους τάφους. Θα κάνουμε μήνυση και στους γονείς διότι γνώριζαν τη ψυχική κατάσταση της κόρης τους αλλά δεν το είπαν. Ο άνδρας δεν ήξερε την ψυχική της κατάσταση. Του απαγόρευσαν να κάνει την κηδεία του παιδιού» συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

Σε κλίμα οδύνης τελέστηκε η κηδεία του βρέφους στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου και επειδή το παιδί δεν ήταν βαφτισμένο δεν τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία, απλώς διαβάστηκε μία ευχή από τον ιερέα και στη συνέχεια έγινε η ταφή στο νεκροταφείο του χωριού.

Χτύπαγε το μωρό ακόμα και με το μπιμπερό η μητέρα στη Βέροια - Τι είπε ο ιατροδικαστής

Εν τω μεταξύ προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε η 37χρονη παιδοκτόνος.

 Λίγο μετά τη 13:00 μεταφέρθηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί και υποστήριξε ότι «δεν είχα καμία πρόθεση να σκοτώσω το παιδί. Στην προσπάθεια μου να ταΐσω το παιδί επήλθε ο θάνατος». Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

 Την ίδια ώρα, τα αποτελέσματα της νεκροψίας στη σορό του 6,5 μηνών βρέφους που δολοφονήθηκε από τα χέρια της ίδιας του της μητέρας, το μεσημέρι της Τρίτης, στο Μακροχώρι Ημαθίας, σοκάρουν.

Σύμφωνα με τα ευρήματα τα οποία προέκυψαν από τη διενέργεια της νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, το βρέφος υπέστη κάταγμα κρανίου και πολλαπλές κακώσεις προσώπου και στοματικής κοιλότητας.

 H 37χρονη μητέρα εκτός από τα χέρια, χρησιμοποίησε ακόμη και το μπιμπερό του μωρού για να το χτυπήσει στο πρόσωπο.  Ο θάνατος του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Το παιδάκι είχε μεταφερθεί χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητέρα συνελήφθη και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία.