Για τους δείκτες εγκληματικότητας και τα νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, με θύματα βρέφος 6 μηνών και 4χρονο αγόρι, μίλησε στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Δεν υπήρχαν στο παρελθόν αναφορές για κακοποιητικές συμπεριφορές, αλλά η ίδια η μητέρα είχε καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία από κάποιον σύντροφό της, είπε η κ. Δημογλίδου σχετικά με την υπόθεση της Βέροιας, όπου μια 37χρονη μητέρα, η οποία αναμένεται να απολογηθεί σήμερα, κατηγορείται ότι σκότωσε το 6 μηνών μωρό της μπροστά στα δύο άλλα ανήλικα παιδιά της.


Μέγαρα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 4χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον πατριό του

Την ίδια ώρα, σε κωματώδη κατάσταση, στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, νοσηλεύεται το 4χρονο αγοράκι, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από τον σύντροφο της μητέρας του, ενώ νοσηλεύονται και τα 3 αδελφάκια του, το ένα μάλιστα χειρουργήθηκε στο χέρι.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ. ΑΣ. είπε σχετικά: «Χθες ενημερωθήκαμε ότι το 4χρονο είχε νοσηλευτεί χτυπημένο και προηγούμενη φορά. Τον περασμένο Οκτώβριο, η μητέρα κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα Φθιώτιδας ενδοικογενειακή βία και σχηματίστηκε δικογραφία, αλλά είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Παρά την εισαγγελική παραγγελία, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί και συγκεκριμένη διεύθυνση κατοικίας».

*Διαβάστε εδώ: Σοκ στα Μέγαρα: Στην εντατική 4χρονο αγοράκι που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφο της μητέρας του

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα στους αστυνομικούς, τον τελευταίο μήνα ο 25χρονος είχε αρχίσει να επιδεικνύει πολύ βίαιη συμπεριφορά έναντι όλων των παιδιών της και ειδικά στον 4χρονο, αλλά και στην ίδια, και μάλιστα πρόσφατα έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί και πάλι στο νοσοκομείο ο 4χρονος.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. τόσο στη Λαμία, όπου αρχικά ζούσε η γυναίκα, όσο και στον καταυλισμό του Βλυχού, όπου ζούσαν τελευταία, ήταν άκαρπες.

Υπάρχουν δείκτες που δεν δείχνουν αύξηση της εγκληματικότητας το τελευταίο έτος κι αυτά θα ανακοινωθούν σύντομα, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ. ΑΣ.