Τον δρόμο της φυλακής πήρε η 37χρονη μητέρα από τη Βέροια που κατηγορείται για τη δολοφονία του βρέφους της στο σπίτι τους στο Μακρυχώρι Ημαθίας. Ο δικηγόρος της αναμένεται να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Η 37χρονη μητέρα από τη Βέροια οδηγήθηκε σήμερα (12.1.2024) το πρωί ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα για να απολογηθεί για τη δολοφονία του βρέφους της. Ο εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα.

*Διαβάστε ακόμα: Βρεφοκτονία στη Βέροια: Δύο νοσηλείες και αγωγή στο ιστορικό της 37χρονης – "Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί", λέει στο parapolitika.gr ο δικηγόρος της

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το βρέφος έφερε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο και στη στοματική κοιλότητα, ενώ ο θάνατός του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Νωρίτερα στα δικαστήρια επικράτησε ένταση όταν έφτασε η 37χρονη.

«Ντροπή σου», της φώναξαν συγγενείς και φίλοι του πατέρα που συγκεντρώθηκαν εκεί. Ο πατέρας κατέθεσε μήνυση κατά της μητέρας, των γονιών και των συγγενών της, επειδή καταγγέλλει κλοπή του παιδιού, παράνομη άδεια ταφής, άδεια κηδείας και τέλεση ταφής αλλά και παραπλάνηση του ίδιου.