Δεν κατάφερε να ξεγελάσει για δεύτερη φορά τον θάνατο ο 44χρονος Βαγγέλης Ζαμπούνης, ο οποίος τα ξημερώματα έπεσε νεκρός έπειτα από ενέδρα θανάτου που του έστησαν τουλάχιστον δύο άνδρες στον Νέο Κόσμο.

Οι δράστες «γάζωσαν» το θωρακισμένο όχημα μέσα στο οποίο βρισκόταν ο 44χρονος και το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την επιχείρηση του στη συμβολή της Ηλία Ηλιού με την οδό Φρατζή.

Το θύμα της ενέδρας ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της νύχτας, εκμεταλλευόταν  πρατήρια καυσίμων αλλά κυρίως, το όνομα του είχε ακουστεί πως είχε αναλάβει αρκετά συμβόλαια θανάτου μεγάλων «παικτών» της νύχτας.

Νέος Κόσμος: Πώς έγινε η εκτέλεση

Σύμφωνα με τα τμήματα Εκβιαστών και Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι δύο δράστες επέβαιναν σε ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, το οποίο λίγο μετά τις επτά και τέταρτο το πρωί, βρέθηκε καμένο σε απομονωμένη περιοχή στο Σχιστό Κορυδαλλού.

Οι δράστες φαίνεται ότι γνώριζαν πως ο 44χρονος θα βρισκόταν έξω από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στο Νέο Κόσμο.

Τουλάχιστον ένα καλάσνικοφ χρησιμοποιήθηκε στην εκτέλεση με τους αστυνομικούς να εντοπίζουν στο σημείο 81 κάλυκες, εως τώρα.

Οι δράστες δολοφόνησαν τον 44χρονο χτυπώντας τον από πίσω, για αυτό και εξάλλου το παράθυρο του πίσω δεξιά συνεπιβάτη του πολυτελούς μαύρου BMW είναι κατεστραμμένο. Το όχημα, ήταν αλεξίσφαιρο, όπως όπως αποδείχθηκε, οι δεκάδες σφαίρες που έπεσαν τρύπησαν τη θωράκιση προτού προλάβει ο 44χρονος να αντιδράσει. εκτός απροόπτου, οι δράστες άδειασαν δύο γεμιστήρες, δείχνοντας πως ήθελαν να βεβαιωθούν πως ο 44χρονος θα κατέληξε νεκρός.

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει υλικό από διάφορους δρόμους προκειμένου να εντοπίσουν τις κινήσεις των δραστών, πως έφτασαν και πως διέφυγαν από τον τόπο της εκτέλεσης. Οι πρόχειρες εκτιμήσεις των αστυνομικών, κάνουν λόγο πως οι δολοφόνοι, εκτέλεσαν ένα από τα πιο ακριβά συμβόλαια θανάτου των τελευταίων ετών. Εάν όχι το πιο ακριβό.

Ποιος ήταν ο 44χρονος που εκτελέστηκε 

Τον Οκτώβριο του 2018, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης βρίσκεται ξανά μέσα σε θωρακισμένο όχημα, στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά. Τουλάχιστον δύο άνδρες πάλι με καλάσνικοφ, προσπαθούν να τον …βγάλουν από τη μέση. Πλην όμως, το όπλο έπαθε εμπλοκή, έχοντας ρίξει τέσσερις σφαίρες. Κάποιες εξ’ αυτών, βρήκαν τον στόχο της επίθεσης στο χέρι και τα πόδια. Όμως ο άνδρας, τότε, στάθηκε εξαιρετικά τυχερός, ξεγελώντας τον θάνατο. Η τύχη του στέρεψε όμως σήμερα τα ξημερώματα και ο θάνατος του, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία της νύχτας, αλλάζει σημαντικά τις ισορροπίες στις ομάδες μπράβων.

Το όνομα του είχε φτάσει στα …αυτιά των αστυνομικών για άτυπη εμπλοκή στις δολοφονίες του Μανώλη Καραγιάννη και του Βασίλη Στεφανάκου, ενώ σύμφωνα πάντα με τις αρχές, ήταν ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα σε πολλές περιοχές της χώρας, όχι μόνο της Αττικής αλλά και σε κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου.

Η επίσημη ενασχόληση του, η πώληση καυσίμων σε πρατήρια που εκμεταλλευόταν, απέφερε αρκετά χρήματα, τα οποία ωστόσο δεν στάθηκαν αρκετά ώστε να τον κρατήσουν μακριά από το μικροσκόπιο των αντιπάλων του.