Σε διαθεσιμότητα, μέχρι να ολοκληρωθεί πειθαρχικός έλεγχος, τέθηκε ο οδηγός λεωφορείου που έλυνε σταυρόλεξο ενώ οδηγούσε.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τονίζει ότι δεν θα επιδείξει «καμία ανοχή σε περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μεταφορών».

Διαβάστε εδώ: Κηφισιά: Οδηγός αστικού λεωφορείου λύνει σταυρόλεξο ενώ εκτελεί δρομολόγιο

Το υπουργείο έκανε γνωστό ότι ο συγκεκριμένος οδηγός, που εκτελούσε το δρομολόγιο της Γραμμής 523 (Αδάμες-Κηφισιά), εντοπίστηκε από την πρώτη στιγμή και κλήθηκε να περάσει από Πειθαρχικό έλεγχο.

Παράλληλα, ενημέρωσε πως μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, ο οδηγός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ήδη από την Πέμπτη (11/1).

«Η ασφάλεια στις μεταφορές αποτελεί βασικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο των μεταφορών. Τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και η Διοίκηση της Ο.Σ.Υ. θα είναι άτεγκτες σε τέτοιου είδους περιστατικά» όπως έγινε σαφές.

Υπενθυμίζεται ότι το βίντεο που αποκάλυψε το περιστατικό, κατέγραψε επιβάτης του λεωφορείου, μόλις αντιλήφθηκε το απίστευτο αυτό περιστατικό.

Αποκλειστικό βίντεο-ντοκουμέντο: Οδηγός λεωφορείου λύνει σταυρόλεξο ενώ βρίσκεται στο τιμόνι

Όπως φαίνεται σε βίντεο, ο οδηγός λύνει το σταυρόλεξο την ώρα που το όχημα κινείται στο δρόμο, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που έχει αυτή η πράξη.

Ο ασυνείδητος οδηγός πατάει γκάζι χωρίς να κοιτάει τον δρόμο και χωρίς κανένα από τα δύο χέρια του, για λίγα δευτερόλεπτα, να κρατάει το τιμόνι. Με το δεξί του χέρι κρατάει το στυλό και με το αριστερό το σταυρόλεξο, με γυαλιά ηλίου αλλά και πρεσβυωπίας για να βλέπει κοντά.

Συνάδελφοι του οδηγού δηλώνουν έκπληκτοι και χαρακτηρίζουν πρωτοφανή τα όσα έγιναν στην Κηφισιά, την ώρα που οι πολίτες που επιλέγουν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους να τρέμουν κάποιο ατύχημα.