Την Δευτέρα θα απολογηθεί ο 50χρονος που δολοφόνησε τον κουνιάδο του στον Βόλο. Ο 50χρονος είναι αντιμέτωπος με δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» ο δικηγόρος Μιχάλης Βασιλικός, ο οποίος έχει αναλάβει μαζί με τον Αλέξη Κούγια την υπεράσπιση του 50χρονου, ανέφερε ότι ο φερόμενος δράστης δεν αποδέχεται την κατηγορία πως εκτέλεσε τον κουνιάδο του εν ψυχρώ.

 «Αρνείται την ανθρωποκτόνο πρόθεση και αρνείται ότι ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Την καραμπίνα, εξήγησε, ότι την πήρε μαζί του, διότι ο θανών είχε βίαιο παρελθόν και επειδή φοβόταν ότι μετά τις αποκαλύψεις που θα γίνονταν, θα υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή του και την υγεία του. Την πήρε για προστασία», είπε ο κος Βασιλικός.

Όσον αφορά τον χαρακτηρισμό «αλήτης» και πως «δεν ήταν καλός πατέρας» από την σύντροφο του 50χρονου, ο δικηγόρος σχολίασε τα εξής:

 «Πιστεύω το είπε πάνω στη ψυχική της ταραχή, γιατί δεν θα προχωρούσε σε σύμφωνο συμβίωσης με κάποιον που θεωρούσε αλήτη. Φαντάζομαι θα μετανιώσει γρήγορα αυτόν τον χαρακτηρισμό».

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν το 2014. Εννέα ετών το κορίτσι, 23 ο δράστης του βιασμού και πλέον θύμα. Τότε ο νεαρός άνδρας άρχισε να παρενοχλεί σεξουαλικά το παιδί, θωπεύοντας το σε απόκρυφα σημεία. Όταν το κορίτσι έγινε 12 ετών ξεκίνησε για εκείνο ένα ακόμη μεγαλύτερο μαρτύριο. Βιασμοί κατ’ εξακολούθηση και βιντεοσκόπηση των αρρωστημένων πράξεών του.

Η κλεψύδρα άρχισε να μετρά αντίστροφα για τον 33χρονο όταν αποκαλύφθηκε πως η 18χρονη είχε απλήρωτα ενοίκια. Ο πατέρας της απορημένος προσπαθούσε να βρει την άκρη.

Αρχικά του είπε πως τα είχε δώσει σε κάποιον που την εκβίαζε, χωρίς όμως να αναφέρει το όνομά του.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης όμως αναγκάστηκε να πει όλη την αλήθεια και να κατονομάσει τον 33χρονο, αδελφό της μητριάς της ως τον εκβιαστή και βιαστή της.

Η νεκροψία νεκροτομή σύμφωνα με πληροφορίες έδειξε κοιλιακή κάκωση από πυροβόλο όπλο, από τον πυροβολισμό και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κατά πάσα πιθανότητα από το κοντάκι της καραμπίνας που τον χτύπησε στο κεφάλι.