Συνεχίζονται τα ανησυχητικά φαινόμενα της παιδικής παραβατικότητας με έναν 14χρονο να συλλαμβάνεται καθώς χτύπησε και λήστεψε έναν 15χρονο. Ειδικότερα, συνελήφθη 14χρονος στην Ηλιούπολη για επικίνδυνη σωματική βλάβη και ληστεία σε βάρος ανηλίκου. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες για να εντοπιστούν και άλλοι ανήλικοι συνεργοί του 14χρονου δράστη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ συνέλαβαν στην Ηλιούπολη το βράδυ του Σαββάτου (13.01.2024) τον 14χρονο αλλοδαπό.

Ειδικότερα, ο 14χρονος, μαζί με μία ομάδα άλλων ανηλίκων, πλησίασαν έναν 15χρονο. Στη συνέχεια κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του και του επιτέθηκαν απρόκλητα, χτυπώντας τον με γροθιές στο πρόσωπο ενώ του έκλεψαν ένα μπουφάν.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, μετά από εντολή του Κέντρου, προέβησαν σε αναζητήσεις στην περιοχή, κατά τις οποίες εντοπίστηκε ο 14χρονος, και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης όπου διαπιστώθηκε η συμμετοχή του στην επίθεση.

Ο 14χρονος, με τη σε βάρος του δικογραφία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων ανηλίκων που εμπλέκονται στις παραπάνω αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται.