Το μυστικό της εξαφάνισης των σωματοφυλάκων του 44χρονου επιχειρηματία Βαγγέλη Ζαμπούνη που δολοφόνησαν άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής στον Νέο Κόσμο, προσπαθούν να ξεδιαλύνουν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, μήπως και φτάσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας του ηθικού αυτουργού.

Οι σωματοφύλακες, αν και έπρεπε να βρίσκονται δίπλα στο όχημα του 44χρονου, ουδέποτε εμφανίστηκαν, δίνοντας την εντύπωση στους αστυνομικούς, πως η δολοφονία είχε εκ των έσω βοήθεια.  Οι αστυνομικοί την ίδια ώρα, προσπαθούν να εντοπίσουν ευρήματα που θα τους οδηγήσουν στην ταυτότητα των δραστών της εν ψυχρώ δολοφονίας με 97 σφαίρες του 44χρονου Βαγγέλη ή «ζαμπόν», όπως ήταν το παρατσούκλι του στη νύχτα.

Το μεσημέρι οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, προσπάθησαν να βάλουν σε μια σειρά τους ανθρώπους οι οποίοι ενδεχομένως να ήθελαν να «βγάλουν από την μέση» τον Βαγγέλη. 

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό βίντεο του parapolitika.gr: Καρέ καρέ η μαφιόζικη εκτέλεση του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο (Προσοχή σκληρές εικόνες)

Τεράστια η λίστα των υπόπτων για την δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη

Η λίστα των υπόπτων, είναι τεράστια, δεδομένων των μετώπων που φαίνεται να είχε ανοίξει τα τελευταία χρόνια ο 44χρονος. Ο Βαγγέλης, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις στη νύχτα, είχε αναλάβει τα ηνία της «Ελληνικής Μαφίας» μετά τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου. Μάλιστα, το όνομα του ήταν μεταξύ των υπόπτων για την ενεργοποίηση του συμβολαίου θανάτου του «Capo di Capo», του αρχηγού των αρχηγών δηλαδή.

Μετά την δολοφονία, ο ίδιος γίνεται ο «αρχηγός των αρχηγών» ανοίγοντας μέτωπα με την πλειοψηφία των ομάδων που δραστηριοποιούνται στη νύχτα και όχι μόνο. Σύμφωνα με τους πληροφοριοδότες  της αστυνομίας, ο Βαγγέλης κανόνιζε όλες τις δουλειές της νύχτας, όχι μόνο στην Αττική και άλλες περιοχής της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και στα γνωστά νησιά του Αιγαίου. Άνθρωποι του ρύθμιζαν τις «δουλειές» στη Μύκονο και άλλα κοντινά νησιά, αποφέροντας του έτσι τεράστια κέρδη.

«Εισαγόμενοι» δολοφόνοι

Ως προς τους δολοφόνους του 44χρονου, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να πρόκειται για «εισαγόμενους» δολοφόνους. Δηλαδή για αλλοδαπούς εκτελεστές οι οποίοι πληρώθηκαν αδρά για τις υπηρεσίες τους. Εκτιμήσεις των αξιωματικών του τμήματος Εκβιαστών, μιλούν για το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου στη νύχτα ή τουλάχιστον το δεύτερο, μετά από αυτό για τον Βασίλη Στεφανάκο.

Οι δύο επιθέσεις, έχουν πολλά κοινά στοιχεία, με κυριότερο αυτό της απουσίας των σωματοφυλάκων. Τυχαία σύμπτωση και στις δύο περιπτώσεις ή εκ των έσω συνεννόηση είναι το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν, ανάμεσα σε άλλα οι αστυνομικοί. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι τουλάχιστον δύο εκτελεστές που εμφανίζονται στο βίντεο από την κάμερα που διαθέτει η επιχείρηση του 44χρονου, δείχνουν να μην είναι η πρώτη φορά που προχωρούν σε μια τέτοια ενέργεια. Εάν και ο βασικός εκτελεστής, ο οποίος μάλιστα στο τέλος εμφανίζεται να ανοίγει την πόρτα του οδηγού και να δίνει τη χαριστική βολή στο ήδη άψυχο σώμα του 44χρονου, υπέπεσε σε δύο λάθη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που χειρίζονται τις έρευνες.

Πρώτον, αφού έχει αδειάσει τον έναν γεμιστήρα από το καλάσνικοφ του πάνω στο σώμα του 44χρονου, προσπαθεί να βάλει τον δεύτερο. Πλην όμως, του πέφτει στο πάτωμα από την βιασύνη, σκύβει και τον πιάνει.

Δεύτερον, ενώ έχει αδειάσει και τον δεύτερο γεμιστήρα και εν συνεχεία αδειάζει και έναν τρίτο γεμιστήρα ο συνεργός του, ο βασικός εκτελεστής αφήνει κάτω το καλάσνικοφ του, βγάζει πιστόλι και δίνει την χαριστική βολή.

Πρόκειται για λάθη τα οποία ενδεχομένως να κοστίσουν σε γενετικό υλικό, λένε οι αστυνομικοί οι οποίοι έχουν μια ελπίδα πως ίσως εντοπιστεί DNA ή κάποιο αποτύπωμα σε κάποιον από τους τουλάχιστον 97 κάλυκες που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας. «Άλλο να ρίχνεις 3-5 κάλυκες και άλλο 97 κάλυκες, οι πιθανότητες εύρεσης κάποιου στοιχείου αυξάνονται κατακόρυφα», σχολίαζε αστυνομικός της σήμανσης που συμμετέχει στις έρευνες.

Το δεδομένο είναι πως οι αστυνομικοί σχεδόν από την πρώτη ώρα, έστησαν μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια και συνοριακούς σταθμούς, αναζητώντας υπόπτους που ενδεχομένως να προσπαθήσουν να διαφύγουν από την χώρα. Οι εγχώριοι «πιστολάδες» που θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας ένα τέτοιο συμβόλαιο θανάτου είναι ελάχιστοι και ακόμη λιγότεροι αυτοί που θα δεχόντουσαν να εκτελέσουν τον αρχηγό της «Ελληνικής Μαφίας», εκτιμούν οι αστυνομικοί που ελπίζουν πως οι αναλύσεις από τα δεκάδες βίντεο που έχουν συγκεντρωθεί θα τους οδηγήσουν σε ικανά στοιχεία που θα ξεδιαλύνουν την υπόθεση.