Αλλάζει το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα, καθώς για αύριο αναμένονται αρκετές βροχές, νοτιάδες και άνοδο της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, την Δευτέρα αναμένονται πυκνές νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα στη δυτική Ελλάδα, καθώς και σε περιοχές της δυτικής Πελοποννήσου, της κεντροανατολικής Στερεάς Ελλάδας, στην Εύβοια, τις Σποράδες και σε περιοχές του Αιγαίου.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 13-16 στα δυτικά, ηπειρωτικά και Επτάνησα, στους 8-12 στα βόρεια, στους 14-16 στα ανατολικά, ηπειρωτικά τμήματα και στους 15-17 στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στα πελάγη.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6-7 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης, στα δυτικά και σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Την Τετάρτη ο καιρός στην αρχή της ημέρας θα είναι άστατος ενώ στη δυτική Ελλάδα θα σημειωθούν τοπικές βροχές.