Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Φλώρινας και Πρεσπών θα ανοίξουν σήμερα, Δευτέρα 15/01, μία ώρα αργότερα λόγω του παγετού.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, στις 9:15 π.μ. θα ανοίξουν τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας τη Δευτέρα 15/01.

*Διαβάστε εδώ: Κίνηση στους δρόμους: Μεγάλες καθυστερήσεις σε Κηφισό και Αττική Οδό - Δείτε LIVE πού υπάρχουν προβλήματα

Όπως σημειώνεται, με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:15 π.μ., λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.


Ο καιρός από την ΕΜΥ σήμερα

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που από το απόγευμα θα ενταθούν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα δυτικά και τα νότια και από τη νύχτα στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα ενισχυθούν σε 4 με 6 και από το βράδυ στα νότια πελάγη και το Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά από -04 (μείον 4) έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -01 (μείον 1) έως 16 και στη νησιωτική χώρα από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.