Για αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ του Σαββάτου προς της Κυριακή, κάνει λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς.

Ωστόσο, στην ανάρτηση του ο Θοδωρής Κολυδάς τονίζει πως παρόλο που το κρύο φαίνεται πως θα είναι τσουχτερό, ακόμα θα πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι για τα χιόνια.

Σημειώνεται πως ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα θα ζήσουμε τρεις εποχές, καθώς αναμένονται μεγάλα σκαμπανεβάσματα του καιρού, ενώ από το Σάββατο θα δούμε χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα.

*Διαβάστε εδώ: Κλέαρχος Μαρουσάκης: Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα - Στους 19 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή, χιόνια το Σάββατο


Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά

«ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

– Α. Στο τέλος της εβδομάδος – από το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή – διαφαίνεται αισθητή τάση πτώσης της θερμοκρασίας. Στους χάρτες ανώτερης ατμόσφαιρας στις κατώτερες στάθμες όπως στα 850hPa (χάρτες 3 &4) παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του ECMWF και του GFS τα οποία προς το παρόν διαφέρουν πολύ μεταξύ τους .

– Β. Οι μεγάλες διαφορές παρουσιάζονται και στην κυκλοφορία της ανώτερης ατμόσφαιρας στις μέσες στάθμες (στα 500 hPa ) όπου (στους χάρτες 1 και 2) η κυκλοφορία των αερίων μαζών είναι διαφορετική , καθώς και οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν.

– ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Για το κρύο που θα έλθει μπορούμε να μιλάμε με μεγάλες πιθανότητες , αλλά για τα χιόνια προς το παρόν πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι , τόσο για τα υψόμετρα , όσο και για την ποσότητα.

– Η #ΕΜΥ παρακολουθεί καθημερινά την εξέλιξη του καιρού και σας ενημερώνει υπεύθυνα. Η μεσημβρινή πρόγνωσή μας που θα εκδοθεί σε λίγο θα φτάνει έως το Σάββατο.
Καλή εβδομάδα!».