Αποσύρονται από τα περίπτερα τα ζελεδάκια κάνναβης, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σημείωσε πως είναι «παράνομα».

«Πρέπει να αποσυρθούν άμεσα» από τα περίπτερα, επεσήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως «είναι επικίνδυνα και εμπεριέχουν ναρκωτική ουσία».

Διαβάστε ακόμα: Χρήστες κοκαΐνης 12.000 κάτοικοι της Αττικής: Τι δείχνει η ανάλυση των αστικών λυµάτων - Το "προφίλ" όσων ζητούν θεραπεία από το ΚΕΘΕΑ

Ειδικότερα, μιλώντας στο Action24 τη Δευτέρα, ο υπουργός Υγείας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μια από τις πρώτες μου αποφάσεις που υπέγραψα ήταν να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτά τα ζελεδάκια κάνναβης που πουλιούνται στα περίπτερα είναι επικίνδυνα και εμπεριέχουν ναρκωτική ουσία.

Τα εντάξαμε στις ναρκωτικές ουσίες και πρέπει να αποσυρθούν άμεσα από όλα τα σημεία πωλήσεως, είναι παράνομα. Αυτά τα ζελεδάκια δεν είναι να τα παίρνουν τα παιδιά και να τα τρώνε σαν τσίχλες».

Σημειώνεται ότι τα ζελεδάκια με HHC, που κυκλοφορούν σε διάφορες γεύσεις, έχουν μεγάλη απήχηση σε εφήβους και νέους. Μάλιστα, αρκετές φορές η χρήση τους έχει ως αποτέλεσμα να προκαλούνται παρενέργειες.