Συνεχίζει να αγνοείται ο 45χρονος στην Ηλεία που μαζί με την 38χρονη, η οποία εντοπίστηκε νεκρή, παρασύρθηκαν το βράδυ της Δευτέρας από τα ορμητικά νερά του ποταμού Αχέροντα (Κόβιτσα) στο Πλουτοχώρι του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Διαβάστε ακόμα: Τραγωδία στην Ηλεία: Νεκρή η αγνοούμενη που παρασύρθηκε από χείμαρρο - Αγωνία για τον άνδρα (Εικόνες & Βίντεο)

amaksi_6
amaksi_4
amaksi_5
amaksi_3
amaksi_2
amaksi_1

Σύμφωνα με το τοπικό ενημερωτικό μέσο ilialive.gr, οι δύτες της ΕΜΑΚ ερεύνησαν το αυτοκίνητο όσο βρισκόταν κάτω από τα νερά του ποταμού, αλλά και όταν με μηχάνημα έργου ανασύρθηκε στην όχθη και δεν βρήκαν κανένα ίχνος από τον οδηγό.

hleia002
hleia003
hleia004
hleia005
hleia006
hleia007


Οι έρευνες συνεχίζονται σε όλο το μήκος του ποταμού, καθώς η σορός της 38χρονης νωρίτερα το πρωί της Τρίτης βρέθηκε περίπου 1,5 χλμ. μακριά από το σημείο όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο.

Το χρονικό της τραγωδίας στην Ηλεία

Η μοιραία παράσυρση σημειώθηκε όταν ο αγνοούμενος Νίκος, αυτοκινητιστής στο επάγγελμα, επιχείρησε να περάσει με το ιδιωτικό του όχημα την ώρα της ισχυρής βροχόπτωσης το γεφύρι που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, έχοντας μαζί του και την αρραβωνιαστικιά του.

Ωστόσο, τη στιγμή που περνούσε από το σημείο ένα κύμα υδάτινου όγκου πέρασε πάνω από το γεφύρι και κόλλησε το όχημα στα κάγκελα, ενώ ακολούθησε και ένα δεύτερο κύμα, που χτύπησε με σφοδρότητα το όχημα, το αναποδογύρισε και το έριξε εντός του υδατορέματος Κόβιτσας (Αχέροντας).

Στις έρευνες επιχειρεί η Ομάδα Ορμητικών Νερών της 6ης ΕΜΑΚ με 4 άτομα και η ΟΥΔ με 4 δύτες της Μονάδας, ομάδα της 6ης ΕΜΟΔΕ με 7 άτομα, ενώ στο σημείο βρίσκεται και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο ilialive.gr ανέφερε ότι γύρω στις 20:30 είδε το αυτοκίνητο να επιχειρεί να περάσει το γεφύρι και να παρασύρεται τελικά από το νερό, ενώ κινδύνεψε στο ίδιο σημείο μια ακόμα γυναίκα, αφού, λίγο πριν προσπαθήσει να περάσει το καλυμμένο με νερό γεφύρι, έσβησε η μηχανή του αυτοκινήτου της, γεγονός που αποδείχτηκε τελικά σωτήριο.

*Με πληροφορίες από ilialive.gr