Για ραγδαία μεταβολή στο σκηνικό του καιρού κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και πάνω από τους 20 βαθμούς, ωστόσο μέσα στο Σάββατο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε «χαμηλά υψόμετρα». Μάλιστα, μπορεί να δούμε χιόνια ακόμα και στη Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρει.

*Διαβάστε ακόμα: Καιρός: Από άνοιξη... χειμώνας - Έρχεται χιονιάς με θυελλώδεις βοριάδες και κρύο - Ποιες περιοχές θα "ντυθούν" στα λευκά

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

«Ο ανοιξιάτικος καιρός θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες, με θερμοκρασίες τοπικά ακόμα και πάνω από τους 20°C Κελσίου, ενώ δεν θα απουσιάζουν και οι λίγες τοπικές βροχές.

Μέσα στο Σάββατο αναμένουμε ραγδαία μεταβολή του καιρού και από τα βόρεια, με τα χιόνια να κατεβαίνουν και σε χαμηλά υψόμετρα.

Με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία είναι αρκετά πιθανό να δούμε χιόνια ακόμα και μέσα σε μεγάλες πόλεις προς τα βόρεια τμήματα της χώρας μας (π.χ. Θεσσαλονίκη), όπως επίσης και σε νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Ακολουθεί χάρτης όπου αποτυπώνεται η πορεία των θερμών αλλά και πολικών αερίων μαζών που θα επηρεάσουν τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ημέρες.
Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!".Μαρουσάκης: «Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα»


Ενδεικτικό των καιρικών μεταβολών είναι αυτό που είχε αναφέρει σε άλλη ανάρτησή του ο ίδιος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως αυτή την εβδομάδα θα είχαμε τρεις εποχές, καθώς η εβδομάδα θα ξεκινούσε με βροχές, θυμίζοντας φθινόπωρο, στη συνέχεια θα εισέβαλε η άνοιξη, για να φέρει τον υδράργυρο πάνω από 20 βαθμούς, και «το Σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει ένα πολικό κύμα αερίων μαζών, για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα».