Με παραγγελία της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου σχετικά με Αθηναϊκή δικηγορική εταιρεία με έδρα την Καλλιθέα, η οποία διαφημίζει «“σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες» στο χώρο των οικοδομικών κατασκευών.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρήγγειλε στον διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο να διεξάγει ποινική προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τα δημοσιεύματα.

Αναλυτικότερα, η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη έχει ως εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου (902.gr) και του έντυπου τύπου (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ), με τίτλους «Δικηγορική Εταιρεία διαφημίζει “σκλαβοπάζαρο” με φτηνούς μετανάστες εργάτες» και «ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ» αντιστοίχως, παρακαλούμε να διερευνήσετε τη διαλαμβανόμενη σ’ αυτά σχετική καταγγελία του συνδικάτου οικοδόμων Αθήνας, προς διακρίβωση τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων».

Στα δημοσιεύματα αναφέρεται ότι δικηγορική εταιρεία  «στο site της διαβεβαιώνει πως μπορεί να εξασφαλίσει μετανάστες σε τιμή ευκαιρίας, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη διαμονή τους εδώ και για να εργάζονται νόμιμα».