Φθορές στο κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) προκάλεσαν μέλη φοιτητικών συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα μέλη των ομάδων ανάρτησαν στην πρόσοψη του κτιρίου διοίκησης του ΑΠΘ πανό με συνθήματα κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων και υπέρ των καταλήψεων, έγραψαν συνθήματα με το ίδιο περιεχόμενο στους τοίχους στο ισόγειο και προκάλεσαν φθορές σε ένα τουρνικέ.

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 44χρονος τραγουδιστής στον Δενδροπόταμο - Απείλησε αστυνομικούς και τους βιντεοσκόπησε

Θεσσαλονίκη: Αύριο φοιτητική πορεία ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας

Αύριο στις 12, εξάλλου, με αφετηρία την πλατεία Καμάρας, θα πραγματοποιηθεί φοιτητική πορεία ενάντια στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο», που θα τεθεί σε διαβούλευση, περιλαμβάνοντας διατάξεις για τη λειτουργία των Μη Κερδοσκοπικών Μη Κρατικών Πανεπιστημίων.

Στο μεταξύ καταλήψεις τμημάτων έχουν ανακοινωθεί από φοιτητικές παρατάξεις της Ιατρικής, Παιδαγωγικού, Πληροφορικής, Ψυχολογίας, Χημικού, ΤΗΜΜΥ, Πολιτικών Μηχανικών, Δημοσιογραφίας.