Ολοκληρώθηκαν οι κρίσεις στις ηγετικές θέσεις του σώματος της ΕΛ.ΑΣ., νωρίτερα σήμερα, μετά την τοποθέτηση του νέου αρχηγού του σώματος, Δημήτρη Μάλλιου από το ΚΥΣΕΑ.

Υπαρχηγός στο σώμα, τοποθετήθηκε ο Πασχάλης Συριτούδης, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο κ. Συριτούδης πέτυχε καίρια χτυπήματα σε κυκλώματα διακινητών μεταναστών βάζοντας έτσι ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη δράση των κυκλωμάτων, ενώ μείωσε σημαντικά τους δείκτες της εγκληματικότητας στον τομέα ευθύνης του.

Ο Αστέριος Ματζιώκας ανέλαβε τη θέση του Επιτελάρχη του αρχηγείου, ενώ μέχρι χθες, ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής. Ο κ. Ματζιώκας ήταν ο άνθρωπος που κλήθηκε να διαχειριστεί σοβαρές υποθέσεις, φέρνοντας τις εις πέρας, ενώ χαίρει εκτίμησης από τους χαμηλόβαθμους και υψηλόβαθμους συναδέλφους του.

Επιθεωρητής Βορείου Αιγαίου, ανέλαβε ο Χρήστος Μπουλούμπασης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης. Ο κ. Μπουλούμπασης μόνο τον τελευταίο χρόνο «χρεώθηκε» τις πετυχημένες εξιχνιάσεις εγκληματικών ενεργειών, με πιο πρόσφατη αυτή της 41χρονης Γεωργίας με κατηγορούμενους τον σύντροφο της και τον φίλο του.

Τέλος, επιθεωρητής Νοτίου Αιγαίου αναλαμβάνει ο Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο οποίος μέχρι πρότινος υπηρετούσε στον Κλάδο Τάξης του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με τους ταξίαρχους της ΕΛ.ΑΣ.